Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Tesla, Blockstream en Block starten met bouw Bitcoin miningfaciliteit op zonne-energie

Blockstream is begonnen met de bouw van de Bitcoin-miningfaciliteit op zonne-energie in Texas. Dit doet het bedrijf samen met Block, Inc. en Tesla.


4,11 Bitcoin per maand

De samenwerking werd vorig jaar aangekondigd. Toen investeerde Block, voorheen bekend als Square, $5 miljoen in het project. Volgens Blockstream zal de faciliteit eind 2022 voltooid zijn.

De zonne-miningoperatie zal gebruikmaken van Tesla-apparatuur om volledig op hernieuwbare energie te werken. Het Tesla-zonnepaneel van 3,8 megawatt (MW) en de batterij van 12 megawattuur (MWh) zullen 30 petahash per seconde aan mining vermogen genereren. De faciliteit zou, tegen de huidige prijs, ongeveer 4,11 Bitcoin per maand kunnen minen.

De Blockstream-faciliteit zal klein zijn in vergelijking met de operatie die RIOT Blockchain heeft gebouwd. Deze faciliteit was gebouwd in een voormalige aluminiumfabriek in Texas. Wanneer de RIOT-operatie is voltooid, zal de 100 hectare grote faciliteit 750 MW aan stroom opwekken. 


Een miningfaciliteit op zonne-energie is mogelijk

Blockstream en zijn partners zijn niet per se van plan om de grootste Noord-Amerikaanse Bitcoin-miningfaciliteit te bouwen. Ze willen laten zien dat het volledig kan met hernieuwbare energie. Blockstream mede-oprichter en CEO Adam Back vertelde op de Bitcoin 2022-conferentie aan CNBC:

“Dit is een stap om te bewijzen dat Bitcoin mining een emissievrije energie-infrastructuur kan financieren en voor economische groei kan zorgen in de toekomst”.

Daarbij is Blockstreams van plan een openbaar dashboard te onderhouden. Zo kunnen mensen het vermogen en de Bitcoin productie zelf volgen. Een latere versie zal ook rapporteren over de beschikbaarheid, energieopslag en zonne-energie die wordt gegenereerd door de Tesla-apparatuur. Elon Musk, CEO van Tesla, heeft eerder al gezegd dat hij wil dat meer Bitcoin mining afhankelijk is van hernieuwbare energiebronnen. Daar komt nu wellicht verandering in.

Bitcoin nieuws

Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten