Bitcoin

Tesla boekt een verlies van $101 miljoen op zijn Bitcoin aankoop

In een recente SEC aangifte onthulde Tesla een verlies van $101 miljoen op zijn Bitcoin investering. Het bedrijf heeft in het eerste kwartaal van 2021 $1,5 miljard geïnvesteerd, aldus het rapport.


Tesla maakt $128 miljoen verlies op Bitcoin aankoop

Tesla vertelde in de aangifte bij de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) dat de Bitcoin prijs onder de prijs van de aankoopprijs van het bedrijf daalde. Vertelde werd duidelijk dat $128 miljoen winst in Bitcoin had gemaakt met de verkoop van bepaalde merchandise.

“Wij geloven in het langetermijnpotentieel van digitale activa, zowel als investering als als liquide alternatief voor contant geld. Zoals bij elke investering en in overeenstemming met de manier waarop we op fiat gebaseerde geldmiddelen en kasequivalenten beheren, kunnen we ons bezit van digitale activa op elk moment verhogen of verlagen op basis van de behoeften van het bedrijf en onze kijk op de markt en de omgevingsomstandigheden, ‘, aldus de aangifte.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Tesla had even voor $2,48 miljard aan Bitcoin

In juli rapporteerde Tesla een waardevermindering van $23 miljoen in het tweede kwartaal van 2021. Volgens CNBC was de initiële investering van $1,5 miljard in februari vorig jaar “meer dan het volledige driemaandelijkse onderzoeks- en ontwikkelingsbudget” en groeide al snel tot $2,48 miljard toen de BTC prijs steeg.

Bovendien rapporteerde het bedrijf een bedrijfsresultaat van $2 miljard, met een waardevermindering van $51 miljoen in het derde kwartaal van vorig jaar. Dat was Tesla’s “beste” resultaat tot nu toe.

Toch zal Elon Musk niet zo rouwen om het verlies. De Bitcoin prijs heeft de stijgende lijn alweer ingezet en is op het moment van schrijven alweer meer dan $43.000 waard.

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving