Bitcoin

Tesla heeft $1 miljard winst gemaakt op zijn Bitcoin-aankoop

Tesla staat op het punt om meer geld te verdienen met zijn Bitcoin (BTC)-investeringen dan met de gehele verkoop van elektrische auto’s over heel 2020, aldus een analist bij Wedbush Securities.


Meer uit Bitcoin gehaald dan uit elektrische auto’s

Het Amerikaanse elektrische autobedrijf Tesla heeft een aantal enorme winsten behaald met zijn Bitcoin-investering. Het gaat naar verluidt om een winst van $1 miljard, volgens een nieuw rapport.

Een analist bij Wedbush Securities, een particuliere investeringsmaatschappij in de Verenigde Staten, heeft berekend dat Tesla “ongeveer $1 miljard” heeft verdiend. Daniel Ives schatte de Bitcoin-winst van Tesla op zaterdag in een beleggersnota, meldt CNBC. Te midden van de stijging van Bitcoin om een activum van $1 biljoen te worden, zei Ives het volgende:

“Tesla is op weg om meer uit zijn Bitcoin-investeringen te halen dan winst uit de verkoop van zijn elektrische auto’s in heel 2020.”


Gevolgen voor andere bedrijven

Ives merkte op dat de actie van Tesla waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor andere beursgenoteerde bedrijven. “Hoewel de Bitcoin-investering een bijzaak is voor Tesla, is het duidelijk een goede initiële investering geweest. Het is een trend waarvan we verwachten dat deze de komende 12 tot 18 maanden een impact kan hebben op andere openbare bedrijven”, schreef hij. Ives verwacht echter dat slechts een klein deel van de markt de trend zal volgen vanwege problemen met de regelgeving:

“Wij verwachten nog steeds dat minder dan 5% van de beursgenoteerde bedrijven hetzelfde zal doen totdat er meer regelgeving is opgesteld rond de cryptomarkt. Het begint wel duidelijk meer mainstream adoptie te krijgen in 2021.”

Tesla kondigde officieel zijn $1,5 miljard Bitcoin-investering aan als onderdeel van de aanvraag bij de Amerikaanse SEC op 8 februari 2021. Het blijft nog steeds onduidelijk hoeveel Bitcoin Tesla heeft gekocht en tegen welke prijs. Deze informatie heeft het bedrijf niet openbaar gemaakt in de aanvraag.

In januari handelde Bitcoin tussen ongeveer $29.000 en $37.000. Een investering van $1,5 miljard zou dus kunnen betekenen dat Tesla ergens tussen de 40.000 BTC en 51.000 BTC aanhoudt. Op dit moment handelt Bitcoin voor $56.239. Dat is een stijging van ongeveer 15% in de afgelopen zeven dagen. Eind januari rapporteerde Tesla zijn winst over het hele jaar. Hierin stond dat het bedrijf in 2020 $721 miljoen verdiende na een verlies van $862 miljoen in 2019.

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen