Bitcoin Nieuws

Tesla heeft al $1 miljard winst door Bitcoin

De Bitcoins van Tesla zijn nu $1 miljard meer waard dan toen Elon Musk de aankoop in februari goedkeurde.


Tesla’s BTC tokens zijn nu $2,5 miljard waard

Tesla’s gedurfde Bitcoin aankoop heeft zijn vruchten afgeworpen in 2021. De prijs BTC prijs is deze maand namelijk gestegen tot boven de $57.000.

Tesla bezit momenteel ongeveer 43.200 BTC. Dit is gelijk aan ongeveer $2,5 miljard dollar tegen de huidige prijzen, zo laten gegevens van online monitoringbron Bitcoin Treasuries zien. Dit is ongeveer 65% of $1 miljard meer dan wat de autofabrikant in februari betaalde toen het bedrijf van Elon Musk onthulde dat het $1,5 miljard aan BTC aan zijn balans had toegevoegd.

BTC dag grafiek. Bron: TradingView

In het tweede kwartaal verkocht Tesla ongeveer 10% van zijn Bitcoin-bezit (4.600 BTC) tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $50.000 per token. In zijn winstrapport over het tweede kwartaal deelde het bedrijf mee dat het $128 miljoen winst had geboekt uit de verkoop van Bitcoin.


Tesla maakte eerste miljard winst in tweede kwartaal met verkoop van auto’s 

Tesla’s nettowinst uit zijn Bitcoin bezit blijkt net zo hoog te zijn als zijn netto winst van de verkoop van auto’s uit het tweede kwartaal.

In detail rapporteerde Tesla een nettowinst van $1,14 miljard voor het tweede kwartaal. Dit is de eerste keer dat het ooit de grens van $1 miljard overschreed. Het inkomen was een deel van de omzet van $11,96 miljard die Tesla voornamelijk verdiende door auto’s te verkopen – ongeveer $10,21 miljard. 

Tesla onthulde op 1 oktober dat het in het derde kwartaal 241.300 elektrische voertuigen had geleverd. in het voorgaande kwartaal waren dit 201.250 voertuigen. Gecombineerd met Tesla’s Bitcoin-winsten, zijn de verwachtingen hoog voor de inkomsten die zullen worden vrijgegeven nadat de markt op 19 oktober sluit.


Zullen andere bedrijven volgen?

Tot dusverre is de Bitcoin-strategie van Tesla zeer succesvol geweest. Dit geeft een mooi voorbeeld aan andere bedrijven die een deel van hun dollar-reserves zouden kunnen vervangen door BTC.

Tesla heeft veel winst gemaakt met het kopen van de digitale valuta, maar andere bedrijven hebben zelfs nog veel meer winst gemaakt met BTC.

Zo kocht MicroStrategy voor ongeveer $3,15 miljard aan Bitcoin, verspreid over meerdere aankopen. De eerste aankoop dateert van 11 augustus 2020. Nu is de netto Bitcoin-winst van het bedrijf nu bijna $6,3 miljard, bijna een verdubbeling van de investering.

Het betalingsservicebedrijf van Jack Dorsey, Square, heeft ook aanzienlijke winsten behaald door Bitcoin te houden. Zijn voorraad nu meer dan $442 miljoen waard is van de investering van $220 miljoen.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten