Bitcoin Nieuws

Tesla rapporteert waardevermindering van $34 miljoen op Bitcoin

In het laatste kwartaal van 2022 heeft Tesla volgens zijn laatst vrijgegeven inkomstenrapport geen Bitcoin gekocht of verkocht. Echter het bedrijf van Elon Musk wel een bijzondere waardevermindering van $34 miljoen op zijn crypto bezit. Dit aangezien de waarde van zijn Bitcoin-bezit in het derde kwartaal van 2022 is gedaald van $218 miljoen naar $184 miljoen.

Bitcoin werd eind september 2022 net onder de $20.000 verhandeld, voordat het tegen het einde van het jaar onder de $16.000 zakte.

Tesla en Bitcoin

In februari 2021 liet Tesla weten dat het een investering van $1,5 miljard in Bitcoin had gedaan. Hiermee nam het bedrijf een prominente plek in tussen de andere bedrijven die de Bitcoin in handen hadden. Deze zet zorgde voor een enorme prijsstijging van de Bitcoin, waardoor het nieuwe recordhoogtes bereikte.

In het eerste kwartaal van 2021 verkocht het bedrijf 10% van zijn Bitcoin-bezit om aan te tonen dat Bitcoin een goed alternatief voor contanten op de balans is. Dit werd gevolgd door een aanzienlijke verkoop in het tweede kwartaal van 2022, toen Tesla onthulde dat het 75% van zijn Bitcoin-bezit had verkocht.

Destijds wees Elon Musk op de onzekerheden rond de Covid-lockdowns in China en de noodzaak om de contanten van het bedrijf te maximaliseren.

Tesla blijft zijn tien duizend BTC vasthouden

Tesla behield de 10.725 BTC in haar portefeuille, ondanks de onzekerheid op de markten, na de uitverkoop in de eerste helft van 2022. Het bedrijf bleef deze voorraad vasthouden gedurende de tweede helft van het jaar. Dit maakt Tesla het op vier na grootste beursgenoteerde bedrijf met Bitcoin op de balans.

Michael Saylor’s Microstrategy blijft bovenaan staan als het gaat om institutioneel bezit van Bitcoin, met een enorme portefeuille van 132.500 BTC ter waarde van meer dan $3 miljard volgens de huidige koers.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden