Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Tesla verkoopt 75 procent van zijn Bitcoin

Het Tesla van Elon Musk heeft het grootste deel van zijn Bitcoin verkocht, zo blijkt uit de op woensdag 20 juli gepubliceerde kwartaalcijfers. “Met het beëindigen van het tweede kwartaal hebben we ongeveer 75 procent van onze Bitcoin geconverteerd naar fiatgeld”, aldus Tesla in het rapport. Met die beslissing wist Tesla 936 miljoen dollar in cash aan de balans toe te voegen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Tesla ‘op de rem trapt’ en een deel van hun Bitcoin verkoopt. Eerder besloot het bedrijf om in maart 2021 de liquiditeit van Bitcoin te testen en 10 procent van hun reserves te verkopen. Nu gaat het dus om 75 procent, waarmee Tesla uiteindelijk nog voor 218 miljoen dollar aan Bitcoin op de balans overhoudt.

Wat Tesla met de overige 218 miljoen dollar aan Bitcoin van plan is moeten we afwachten. Eerder gaf het bedrijf herhaaldelijk aan geen plannen te hebben om hun Bitcoin te verkopen. Dat blijkt nu dus niet helemaal waar te zijn.

Het is echter mogelijk dat Tesla zich hiermee wil voorbereiden op de zware maanden die de economie in theorie voor de boeg heeft. In dat soort tijden is het raadzaam om voldoende cash achter de hand te hebben om niet in liquiditeitsproblemen te geraken. De verkoop hoeft dus niet per definitie te betekenen dat Tesla het vertrouwen in Bitcoin verloren is.

Geen slecht kwartaal voor Tesla

Je zou verwachten dat Tesla hun Bitcoin verkoopt omdat ze cashgeld nodig hebben. Dat lijkt niet helemaal het geval te zijn. De cashpositie van Tesla is in het tweede kwartaal van 2022 namelijk met 0,8 miljard dollar toegenomen naar een totaal van 18,3 miljard dollar. Het aandeel van Tesla reageerde in ieder geval positief op de resultaten en sprong in de na-handel met 4 procent omhoog.

Elon Musk heeft echter eerder dit jaar zijn zorgen uitgesproken over de toekomst van de economie. De succesvolle ondernemer verwacht dat we een moeilijke tijd tegemoet gaan, wat wellicht de reden is dat Tesla tot de verkoop van hun Bitcoin is overgegaan. Het kan ook zijn dat het autobedrijf simpelweg het vertrouwen in Bitcoin is verloren.

Bitcoin nieuws

Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni

Newsbit Gisteren 11:50 u leestijd 1 – 2 min

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten