Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Tesla verliest 530 miljoen dollar op Bitcoin investering

De lijst met slachtoffers van de Bitcoin blijft elke dag groeien. Bedrijven als Tesla, Block en MicroStrategy maken er nu ook deel van uit.

Tesla verliest $530 miljoen op Bitcoin investering

Laten we beginnen bij Tesla, het bedrijf van Elon Musk. Zij hebben op 8 februari 2021 $1,5 miljard geïnvesteerd in Bitcoin. Destijds deden ze dit om aan risicospreiding te doen, meer flexibiliteit te krijgen en meerdere inkomstenbronnen te genereren. Deze gok wierp gedurende enkele maanden zijn vruchten af, vooral toen de prijs op 10 november een recordhoogte van $69.044,77 bereikte. Maar nu zien we de keerzijde.

De investering heeft nu namelijk veel waarde verloren, aangezien de prijzen van de grootste cryptomunt blijft kelderen. De Bitcoin koers ligt momenteel rond de $21.6K. Dit terwijl 1 BTC token vorig op november 2021 nog $69.044,77 waard was. Dat betekent dat de munt in 8 maanden tijd bijna 70% van zijn waarde heeft verloren.

De waarde van de 43.200 Bitcoins die Tesla in zijn bezit heeft, is nu nog $968,103 miljoen waard. Dat betekent dat Tesla dus al $530 miljoen heeft verloren op zijn investering.

MicroStrategy verliest zelfs een miljard dollar

Naast Tesla heeft het softwarebedrijf MicroStrategy van miljardair Michael Saylor ook een enorm verlies geleden op zijn Bitcoin-investering.

Het bedrijf heeft 129.218 Bitcoin op de balans staan, die zijn gekocht voor een gezamenlijke waarde van $3,97 miljard. Maar die waarde is gedaald tot $2,895 miljard. In feite verloor MicroStrategy dus meer dan een miljard dollar.

Block verliest $=40 miljoen dollar

Ten slotte is de andere grote naam die in Bitcoin heeft geïnvesteerd Block (SQ), voorheen bekend als Square. Het bedrijf bezit 8.027 Bitcoin gekocht voor $220 miljoen. Deze zijn nu slechts $179,883 miljoen waard, volgens Bitcoin Treasuries. Block verloor dus bijna $40 miljoen.

Bitcoin nieuws

BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten