web
Nieuws, Trending

Testnetwerk van gedecentraliseerde crypto exchange van Binance gelanceertBekende cryptocurrency exchange
Binance heeft zojuist zijn testnetwerk van zijn nieuwe gedecentraliseerde crypto-exchange gelanceerd. Het testnetwerk heeft de naam Binance DEX gekregen.


Binance DEX

De exchange wordt aangedreven door Binance Chain. Dit is een nieuwe blockchain én peer-to-peer (p2p) gedistribueerd systeem dat al enige tijd beschikbaar is. Op dit gedistribueerde systeem kunnen gebruikers wallets aanmaken waar vervolgens tokens op kunnen worden uitgewisseld. Het systeem wordt momenteel getest. Hierdoor zijn er nog enkele bugs aanwezig.


Balans tussen veiligheid en gebruiksgemak

In plaats van dat de exchange de privésleutels van de gebruikers beheert, doen gebruikers van Binance DEX dat zelf. Met Binance DEX probeert Binance om een evenwicht tussen veiligheid, vrijheid en gebruiksgemak aan te bieden waarbij de gebruiker meer verantwoordelijk neemt, maar hier meer controle voor terugkrijgt.Wallet-ondersteuning

Naar verluidt zullen veilige, gedecentraliseerde software en hardware wallets op het platform worden ondersteund. Hiernaast zal de eigen Trust Wallet van Binance ook worden geïntegreerd met Binance DEX, net als de Ledger Nano S. Meer compatibele portefeuilles zullen naar verluidt binnenkort worden toegevoegd, zo vermeldt het persbericht.

Dit zullen echter niet de enige ondersteunde wallets zijn. Meer hierover wordt binnenkort bekend gemaakt.