Tech
Stablecoin

Tether, Bitfinex en Hypercore lanceren Holepunch

Tether, Bitfinex en Hypercore nemen het motto “de bearmarkt is om te bouwen” serieus en kondigen samen de lancering van Holepunch aan. Holepunch is een platform voor het bouwen van peer-to-peer applicaties. Als onderdeel van het initiatief lanceert het trio ook de applicatie Keet, waarmee je in real-time kunt videobellen, audiobellen, chatten en bestanden kunt delen. Privacy en “de baas over je eigen data” staat in ieder geval centraal bij Holepunch.

Tech-monopolies breken

Met het nieuwe platform willen de partners de consument weer de controle over zijn data teruggeven en het monopolie van de grote techbedrijven breken. Tether en Bitfinex hebben de ontwikkeling van het Holepunch platform gefinancierd. Paolo Ardoino, het hoofd technologie van Tether en Bitfinex, gaat het nieuwe intitiatief leiden als de belangrijkste strateeg.

In zijn rol als vertegenwoordiger van Holepunch spreekt Ardoino over het belang van privacy en de zorgen die Tether en Bitfinex rondom dat onderwerp hebben. “Wij geloven dat de vrijheid van keuze, communicatie en financiën het levensbloed van de toekomst zijn en dat alles wat die vrijheden verbetert de moeite waard is”, aldus Ardoino.

Wat we precies van Holepunch kunnen verwachten is nog niet duidelijk, maar dat het een revolutionair platform moet worden wel. We weten allemaal dat het met ons privacy en persoonsgegevens niet goed zit in de huidige techwereld. Wat ook een reden is dat veel Web3 bedrijven in de blockchain-industrie zich op dit probleem richten.

Holepunch gedreven door het Bitcoin Lightning Netwerk

Holepunch werkt op dit moment met een closed source protocol dat in de alpha-fase zit. Voor het einde van het jaar 2022 moet het project open source worden. Interessant is dat Holepunch geen gebruik maakt van blockchain technologie, maar dat het gebaseerd is op een in-house API die wordt gedreven door het Bitcoin Lightning Netwerk.

Ontwikkelaars op het Holepunch platform kunnen in eerste instantie USDT gebruiken als basis voor microbetalingen. Het bedrijf is echter bezig om ook de ondersteuning van andere cryptocurrency’s en stablecoins toe te voegen. Interessant is dat we nu al aan de slag kunnen met de alpha-versie van Keet.

Stablecoin nieuws

Noodfonds Binance van $1 miljard goed voor 3% van alle USDC
Tether CEO: Concurrentie in stablecoins cruciaal voor serieuze gesprekken met toezichthouders
Circle breidt ondersteuning uit voor USD Coin naar zkSync-platform
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving