Tether coin
Stablecoin

Tether breidt uit naar Celo-netwerk voor snelle en goedkope betalingen

In een recente ontwikkeling binnen de wereld van digitale valuta heeft Tether, een vooraanstaande stablecoin-operator, aangekondigd zijn USDT stablecoin uit te breiden naar het Celo-netwerk. Deze uitbreiding is het resultaat van een strategische samenwerking, waardoor Tether deel gaat uitmaken van een Ethereum Virtual Machine (EVM)-compatibel Layer-1-netwerk dat is ontworpen voor efficiënte en voordelige betalingen.

Aanzienlijke voordelen voor USDT-gebruikers

Naar verluidt brengt deze nieuwe integratie aanzienlijke voordelen met zich mee voor USDT-gebruikers, waaronder uitzonderlijk lage transactiekosten van slechts ongeveer $0,001. Deze kosten maken het mogelijk om microtransacties uit te voeren, wat een belangrijke stap voorwaarts is in het vergemakkelijken van kleine, alledaagse transacties voor gebruikers wereldwijd.

Celo, dat sinds zijn lancering in april 2020 bekend staat om zijn snelle en goedkope betaaloplossingen, werkt indirect als een Layer 2 (L2) netwerk en deelt waarde met Ethereum, iets wat niet gebeurt met zijn huidige status als een Layer 1 (L1) netwerk. De overgang naar een L2 zou lage gastarieven handhaven, wat essentieel is voor het bereiken van mondiale welvaart, een kernonderdeel van de missie van de Celo-gemeenschap.

Meerdere stablecoins ook op Celo te vinden

Naast USDT zullen ook andere stablecoins, zoals Mento’s eXOF dat de CFA-frank volgt, en de cREAL die gekoppeld is aan de Braziliaanse real, beschikbaar zijn op het Celo-platform. Deze activa kunnen worden ingezet voor een reeks financiële diensten, waaronder overmakingen, spaarprogramma’s, leningen en grensoverschrijdende betalingen.

Rene Reinsberg, mede-oprichter en voorzitter van de Celo-stichting, uitte zijn enthousiasme over de toevoeging van Tether USDT aan het Celo-ecosysteem. Hij benadrukte de leidende positie van Celo in de wereld van stablecoins en real-world assets, en de voordelen die dit biedt voor snelle en kostenefficiënte betalingen.

De introductie van USDT op Celo komt op een moment dat de cryptogemeenschap steeds luider klaagt over de hoge kosten op het Ethereum-netwerk, wat de populariteit van alternatieve netwerken vergroot. Celo onderscheidt zich door zijn compatibiliteit met EVM en zijn onafhankelijkheid van de netwerkkosten van Ethereum, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gebruikers die op zoek zijn naar betaalbare transactiekosten.

Stablecoin nieuws

S&P Global: Amerikaanse wet baant de weg voor banken om stablecoins uit te geven
Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen
Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden