Nieuws

Tether (USDT) brengt 250 miljoen extra tokens uit: Nieuwe Bitcoin stijging?

De stabiele cryptocurrency Tether (USDT), die altijd precies 1 dollar waard is, heeft gister 250 miljoen extra tokens uitgegeven. Betekent dit dat we een nieuwe Bitcoin prijsstijging gaan zien? 

Tether kan zorgen voor een Bitcoin prijsstijging

We hebben eerder gezien dat de stabiele crypto genaamd Tether extra tokens vrijgaf. In maart werden er namelijk 300 miljoen Tether tokens uitgegeven. Dit leidde toen tot een prijsstijging van de Bitcoin koers. Toch is het uitbrengen van extra USDT tokens niet alleen maar positief. Tether kent veel critici die vinden dat de munt niet genoeg gecontroleerd wordt. Tether wordt gebruikt om mee te handelen. Dit omdat de Tether koers altijd gelijk staat met de Amerikaanse dollar. Met Tether kun je dus je euro’s bewaren op de blockchain zonder dat je geld meer of minder waard wordt. Doordat deze munt een stabiele koers heeft kunnen crypto handelaren heel gemakkelijk crypto’s kopen en verkopen met behulp van deze munt. Dit betekent als er extra Tether tokens vrijgegeven worden dat er veel crypto handelaren extra Bitcoins kopen.

Tether kan nog eens 400 miljoen tokens uitgeven

Tether kan nieuwe tokens vrijgeven, omdat het bedrijf echte dollars als reserve heeft op haar bankrekeningen. Volgens de ‘Transparency pagina‘ van Tether bijna 3 miljard dollar aan reserves op haar bankrekening. Dit betekent dat het mogelijk is nog eens 400 miljoen USDT tokens uit te geven.

Tether in het nieuws door Bitcoin prijsmanipulatie

Eerder deze maand werd Tether beschuldigd voor prijsmanipulatie van de Bitcoin. Onderzoekers van de Universiteit van Texas lieten weten dat Tether achter de enorme Bitcoin prijsstijging van december 2017 zat. Tether ontkent de prijsmanipulatie. Wil je meer weten over de prijsmanipulatie? Lees dan het volgende artikel:  
Is Tether de reden achter de hoge Bitcoin prijs in 2017?

Tether (USDT) wordt volledig gesteund door fysieke dollars

Naast de negatieve berichten over prijsmanipulatie was er ook commentaar over de fiat steun die Tether zegt te hebben. Veel critici zeggen dat USDT niet volledig gesteund wordt door fysieke dollars. Na deze uitingen is er grondig onderzoek gedaan naar Tether. Advocatenkantoor FSS heeft een rapport uitgebracht dat aangeeft dat Tether volledig wordt gesteund door fysieke dollars. Deze dollars zijn opgeslagen in Tether bankrekeningen. Dit rapport heeft ervoor gezorgd dat Tether deels van zijn slechte imago af is. Op dit moment is Tether de op 9 na grootste cryptocurrency met een waarde van 2.7 miljard dollar.