tether
Exchange, Stablecoin

Tether CTO Paolo Ardoino bevestigt: “Geen plannen om FTX te redden”

Het in hevige problemen verkerende FTX kan in ieder geval Tether van de lijst halen als potentiële reddende engel. Dat nieuws krijgen we binnen via Paolo Ardoino, de Chief Technology Officer van Tether. “Tether heeft geen plannen om te investeren in of geld te lenen aan FTX en Alameda. Daar zit geen twijfel bij”, aldus Paolo Ardoino via Twitter.

Tekort van 9,4 miljard dollar

De uitspraak van Ardoino komt nadat Reuters op 10 november suggereerde dat het tekort van FTX inmiddels is opgelopen tot 9,4 miljard dollar. Om de boel te redden zou Sam Bankman-Fried al bij meerdere partijen aangeklopt hebben voor hulp. In het geval van Tether is dat dus duidelijk tevergeefs.

Als het verhaal van Reuters klopt, dan zou Sam Bankman-Fried onder andere Tether, OKX en Sequoia Capital hebben benaderd voor 1 miljard dollar per stuk. De reactie van Paolo Ardoino lijkt in lijn met de eerdere blogpost van 9 november van Tether, waarin het aangeeft geen exposure op Alameda of FTX te hebben.

Het schijnt dat de stablecoin-uitgever ook nog eens 46 miljoen dollar aan USDT van FTX heeft bevroren op de Tron blockchain. Op dit moment is overigens niet duidelijk of OKX en Sequoia Capital oren hebben naar de gedeeltelijke overname van FTX.

Bankman-Fried vroeg om 4 miljard dollar

Lennix Lai, de directeur financiële markten bij OKX, vertelde aan Reuters dat Sam Bankman-Fried hem zelfs om 4 miljard dollar vroeg. In het stuk bevestigt Lai niet of OKX eventueel oren heeft naar het redden van FTX. Ondertussen maakte Sequoia Capital al bekend dat ze hun investering van 214 miljoen dollar in FTX op een waardering van nul hebben gezet.

Tot nu toe lijkt het erop dat FTX met sommige coins weer withdrawals toestaat. Al moeten we wat dat betreft zeker niet te vroeg juichen. Het is meer dan onwaarschijnlijk dat de meeste mensen hun fondsen niet terug zullen zien. Dankzij een deal met de Tron blockchain is het mogelijk om deze assets 1:1 te swappen met externe wallets. Die overeenkomst zorgde ervoor dat Tron-tokens met een premium van 1.200 procent handelen.

Exchange nieuws

Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten