terrorism
Stablecoin

Tether helpt mee aan de bestrijding van internationaal terrorisme

Tether, de grootste uitgever van stablecoins wereldwijd, heeft haar inspanningen verhoogd om terrorisme en illegale oorlogsvoering gefinancierd met cryptocurrency te bestrijden.

Deze inspanningen hebben al 31 instanties in 19 internationale rechtsgebieden geholpen, waarbij ongeveer $835 miljoen aan activa is bevroren door Tether. Deze ingrepen van Tether richten zich hoofdzakelijk op diefstal-incidenten en in mindere mate op andere misdaden.

Internationale samenwerking en transparantie

Volgens een rapport van Tether hebben verschillende landen over de hele wereld geprofiteerd van de samenwerking met Tether. Deze landen omvatten onder andere Brazilië, Singapore, de Filippijnen, Duitsland, Zuid-Korea, en vele andere landen verspreid over meerdere continenten.

Onlangs heeft Tether 32 adressen bevroren die verband hielden met terrorisme en illegale oorlogsvoering in Israël en Oekraïne. Het totale bedrag op deze adressen bedroeg $873.118,34. Daarnaast werkt Tether nauw samen met het Israëlische National Bureau for Counter-Terror Financing (NBCTF) om de risico’s van cryptocurrency voor terrorisme en oorlogsvoering te beperken.

Desondanks het scepticisme rond de rol van cryptocurrency in criminaliteit, benadrukt Tether CEO Paolo Ardoino dat cryptocurrency-transacties niet anoniem zijn en zeer traceerbaar zijn vanwege de blockchain-technologie. Dit maakt het traceren van fondsen eenvoudiger en betekent dat criminelen die cryptocurrency gebruiken uiteindelijk geconfronteerd zullen worden met de gevolgen van hun acties.

Ondanks de zorgen over cybercriminaliteit, tonen de acties van Tether de inherente voordelen van blockchain-technologie aan, met name de transparantie en traceerbaarheid van transacties. Dit dient als een effectief afschrikmiddel tegen illegale activiteiten, en benadrukt de proactieve maatregelen die de cryptocurrency-industrie kan nemen om criminaliteit te bestrijden.

Toename van crypto-gebruik

Sinds de Russische invasie van Oekraïne wordt crypto veel gebruikt in het land, zowel voor donaties als financiering. Tether blijft wereldwijd samenwerken met agentschappen om de strijd tegen terrorisme, diefstal en andere illegale activiteiten te intensiveren, en benadrukt hun toewijding aan financiële integriteit en wereldwijde veiligheid.

Het Amerikaanse blockchain-analysebedrijf TRM Labs heeft verontrustende trends geïdentificeerd, waaronder een sterke stijging van 240% in het gebruik van Tether door entiteiten die betrokken zijn bij de financiering van terrorisme.

Ondanks deze zorgwekkende statistieken blijft Tether vastbesloten om samen te werken met wereldwijde instanties om de normen voor misdaadpreventie in de hele crypto-industrie te verhogen.

Het rapport vermeldt ook dat de Israëlische politie cryptocurrency-accounts heeft opgeschort die werden gebruikt om bijdragen te vragen voor Hamas via sociale mediaplatforms, in het licht van de aanval van Hamas op Israël op 7 oktober, waarbij 1300 mensen om het leven kwamen.

Stablecoin nieuws

Tether domineert 70% van de markt voor stablecoins
Rusland debuteert met grensoverschrijdende betalingen in Tether
Stablecoin bedrijf Tether bezit voor 2,4 miljard dollar aan Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers