Tether
Stablecoin

Tether investeert $200 miljoen in neurotechbedrijf

Tether, de exploitant van de wereldwijd grootste stablecoin qua marktwaarde, heeft een significante strategische investering aangekondigd. Het bedrijf heeft $200 miljoen geïnvesteerd in Blackrock Neurotech en is daarmee de meerderheidsaandeelhouder geworden in deze pionier op het gebied van neurale implantatentechnologie. Deze investering is uitgevoerd via Tether Evo, de nieuwe durfkapitaaldivisie van Tether.

Vooraanstaand in ontwikkeling van Human Brain Comuter Interface

Blackrock Neurotech, opgericht in 2008, is vooraanstaand in de ontwikkeling van Human Brain-Computer Interface (BCI)-technologie en staat bekend om zijn geavanceerde Brain-Computer Interfaces die helpen bij het herstel van functies voor mensen die lijden aan ernstige verlammingen en neurologische stoornissen. Patiënten hebben met deze technologie onder meer robotarmen bediend en auto’s bestuurd, puur met de kracht van hun gedachten.

Een opmerkelijk moment in de geschiedenis van het bedrijf was in 2016, toen patiënt Nathan Copeland een robotarm controleerde met een Blackrock BCI en de voormalige Amerikaanse president Barack Obama een ‘vuist-begroeting’ gaf.

De investering van $200 miljoen door Tether zal worden aangewend voor de commercialisering en verdere uitrol van medische oplossingen die al bij meer dan 40 personen zijn toegepast, en voor het verbeteren van het onderzoek en de ontwikkeling bij Blackrock Neurotech. Hiermee bevestigt Tether haar ambitie om een sleutelrol te spelen in de toekomst van BCI-technologie, met een focus op menselijke evolutie.

Betekenis van investering benadrukt

Paolo Ardoino, CEO van Tether, benadrukte de betekenis van deze investering: “Blackrock Neurotech vertegenwoordigt een sprong naar een toekomst waarin technologie onze menselijke ervaring niet alleen aanvult maar verbetert. Bij Tether zijn we trots om deze reis te beginnen.”

Florian Solzbacher, medeoprichter van Blackrock Neurotech, uitte zijn enthousiasme over de samenwerking met Tether, en benadrukte dat hun gedeelde visie op het herstellen van menselijke functies een langetermijninspanning vereist die baat heeft bij toegewijde en visionaire partners.

Dit nieuws volgt kort na de introductie van vier nieuwe bedrijfsdivisies door Tether op 18 april, waaronder Tether Data, Tether Finance, Tether Power en Tether Edu, die zich richten op diverse bedrijfsgebieden.

Stablecoin nieuws

Ripple Labs dient handelsmerkaanvraag in voor nieuwe stablecoin “RLUSD”
Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Integratie van Oobit mobiele app stroomlijnt Tether-transacties op The Open Network (TON)
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?