Tether lanceert nieuwe stablecoin gekoppeld aan Yuan

Stablecoin-firma Tether kondigde de lancering aan van een nieuwe stablecoin verbonden aan de offshore Chinese yuan genaamd CNHT.


Stablecoin

Volgens een aankondiging op 9 september is Tether CNHT gekoppeld aan de offshore yuan en beschikbaar als een ERC-20-token op de Ethereum-blockchain. De nieuwe valuta voegt zich bij de andere stablecoins van Tether ondersteund door Amerikaanse dollars (USDT) en euro’s (EURT).


Wat is de offshore Yuan?

De nationale valuta van China wordt officieel de renminbi genoemd. De munteenheid wordt de yuan genoemd, waarvan 2 dochtermunten zijn: offshore en onshore.

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat de offshore-yuan vrij op de valutamarkten kan worden verhandeld, terwijl de onshore-yuanhandel streng wordt gecontroleerd door de Chinese centrale bank, de People’s Bank of China. Daarom is de offshore-yuan vrij van het monetaire beleid dat in Beijing uiteengezet is.


Tether houdt rekening met door grondstoffen gesteunde stablecoin

Tether is van plan om een ​​stable coin vrij te geven die wordt ondersteund door verschillende grondstoffen zoals goud, ruwe olie en rubber. Zhao Dong, een aandeelhouder van zusterbedrijf en crypto-exchange Bitfinex, zei dat het idee om een ​​aan grondstoffen gekoppelde munt uit te geven verschillende motieven had. Onder andere om de risico’s te verminderen die gepaard gaan met het houden van grote hoeveelheden reservefondsen die bij banken worden gestort.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken