man gevangenis
Stablecoin

Tether mede-oprichter Collins: “SBF moet naar de gevangenis”

Als het aan Reeve Collins, de mede-oprichter van Tether, ligt moet Sam Bankman-Fried zo snel mogelijk naar de gevangenis. “Sam Bankman-Fried was extreem nalatig, een dramatische manager of een fraudeur. Op dit niveau maakt het niet uit welke van de drie het was, hij moet naar de gevangenis”, aldus Collins tegenover CNBC.

Gebruik beurzen niet als bank

Ook had Collins nog een advies voor investeerders: “Het gebruiken van beurzen als een bankrekening is riskant. Houd je munten niet vast op een beursplatform”, aldus een duidelijke Collins. Daarmee refereert hij uiteraard direct aan de problemen bij FTX. Op zich is dit trouwens een vreemde uitspraak, gezien Tether juist bestaansrecht heeft vanwege de exchanges.

Zonder beurzen was Tether niet zo belangrijk geweest. USDT fungeert immers als een manier voor investeerders om tijdelijk de relatieve veiligheid en stabiliteit van de Amerikaanse dollar op te zoeken. Dit doen investeerders als ze het idee hebben dat de markt op de korte of grotere tijdsframes een daling zal inzetten. Al zegt Collins wel dat het gebruiken van de exchange niet per se gevaarlijk is, maar het sparen op een beursplatform wel.

Iedereen was in schok

Overigens betekenen deze uitspraken van Collins niet dat hij alles had zien aankomen. Net als de rest van de industrie was hij geschokt door het plotselinge omvallen van FTX. Meteen daarna roept hij dat Sam Bankman-Fried verantwoordelijk is voor de problemen. Collins is op dit moment niet meer actief bezig met Tether. De succesvolle ondernemer richt zich momenteel volledig op NFTs en de Metaverse.

Ook daar gaat het momenteel even niet goed, maar gezien de geschiedenis van Collins zal geld even geen probleem zijn voor de ondernemer. Hij heeft zijn spreekwoordelijke schaapjes wel op het droge. Over Tether, dat hij in 2015 verkocht, zegt hij dat het bedrijf tot op de dag van vandaag voor iedere USDT die ingewisseld werd een dollar teruggaf. 

Stablecoin nieuws

Tether CEO: Het helpen van 300 miljoen banklozen is onze belangrijkste missie
Noodfonds Binance van $1 miljard goed voor 3% van alle USDC
Tether CEO: Concurrentie in stablecoins cruciaal voor serieuze gesprekken met toezichthouders
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins