Tether coin
Stablecoin

Tether overschrijdt market cap van $100 miljard

De stablecoin Tether (USDT) heeft een record van $100 miljard aan market cap bereikt, wat een groei van 9% betekent dit jaar. Dit vergroot de kloof met concurrent USD Coin. Ondanks controverse over de dekking van Tether, toont de groei de toenemende belangstelling voor stablecoins in de cryptowereld.

Op steeds meer plekken beginnen ze ook interessant te worden voor mensen als alternatief voor hun lokale fiatmunten.

Groei en concurrentie

Op 4 maart bereikte USDT kortstondig de grens van $100 miljard, volgens CoinGecko. In principe is dat een goed signaal voor de markt. Hoe meer USDT er in omloop is, hoe meer kapitaal er in theorie richting Bitcoin kan stromen.

Afbeelding die de groei van de USDT-marktkapitalisatie in de afgelopen zeven dagen laat zien
Afbeelding die de groei van de USDT-marktkapitalisatie – Bron: CoinGecko

Hoewel Tether de $100 miljard mijlpaal op CoinGecko heeft bereikt, is dit op andere platforms zoals CoinMarketCap nog niet het geval.

Opvallend is dat de marktkapitalisatie van Tether is nu gelijk aan die van de Britse olie- en gasgigant BP en iets hoger dan die van e-commercegigant Shopify. Tether begint dus een serieuze partij te worden in de financiële wereld.

Er zijn veel mensen die twijfelen aan de veiligheid van USDT. Maar Tether beweert dat elke USDT-token 1:1 gedekt is door onafhankelijk gecontroleerde reserves. Deze reserves bestaan voornamelijk uit rentedragende Amerikaanse schatkistpapier (T-Bills). In het vierde kwartaal van 2023 boekte Tether een recordwinst van $2,85 miljard, waarvan $1 miljard afkomstig was van T-Bills. Het bedrijf beweert een van de grootste kopers van Amerikaanse staatsschuld te zijn. 

In het Q4 2023-rapport van Tether staat ook dat het Bitcoin bezit ter waarde van $2,8 miljard

Toekomstplannen

Tether is overigens echt een positieve kracht voor Bitcoin aan het worden. Zo focust het bedrijf zich sinds kort op Bitcoin mining en koopt het mijn zijn winsten ook Bitcoin. Op die manier heeft Tether al voor honderden miljoenen dollars aan Bitcoin weten te verzamelen.

Zo profiteert Bitcoin ook van de groei van de grootste stablecoin van de markt, die op dit moment enorme winsten maakt dankzij de hoge rentes. Tether heeft namelijk een groot deel van zijn kapitaal in Amerikaanse staatsobligaties, die rentes van rond de 5 procent uitbetalen.

Neem je die 5 procent over een market cap van 100 miljard dollar, dan gaat dat om meer dan behoorlijke bedragen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Tether of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

S&P Global: Amerikaanse wet baant de weg voor banken om stablecoins uit te geven
Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen
Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC