Tether coin
Algorand, Stablecoin

Tether stopt met uitgifte van USDT op EOS en Algorand blockchains

Stablecoingigant Tether blijft zijn vlaggenschip, de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin USDT, transformeren door de uitgifte van nieuwe USDT op meerdere blockchains te stoppen. Vanaf 24 juni zal Tether stoppen met het minten van USDT op de EOS- en Algorand-blockchains, zo maakte het bedrijf maandag officieel bekend op zijn blog.

Inwisselen van USDT blijft mogelijk

Na de beëindiging zal Tether de komende 12 maanden “zoals gewoonlijk” USDT blijven inwisselen op EOS en Algorand. Volgens de aankondiging kunnen verdere wijzigingen rond die tijd worden geëvalueerd en aangekondigd.

Tether verwacht de overgang met minimale verstoring uit te voeren. Het verwijderen van EOS- en Algorand-gebaseerde USDT-minting past in de strategie van het bedrijf om het evenwicht in het Tether-ecosysteem te behouden. “Wij evalueren de beveiligingsarchitectuur van het netwerk zorgvuldig om de veiligheid, bruikbaarheid en duurzaamheid van de gekozen blockchain te garanderen,” aldus Tether.

Het uiteindelijke doel is om “middelen toe te wijzen waar ze de beveiliging en efficiëntie het beste kunnen verbeteren” en tegelijkertijd innovatie te bevorderen. Tether verzekerde de community dat de overgang nauwkeurig en met minimale verstoring zal worden uitgevoerd, met als topprioriteit het leveren van een naadloze gebruikerservaring.

Kleine Impact op Totale USDT-voorraad

EOS en Algorand maken minder dan 0,1% uit van de totale USDT-voorraad. Op 22 juni bedroeg de totale EOS-gebaseerde Tether in omloop $75,5 miljoen, of ongeveer 0,06% van alle circulerende USDT ter waarde van bijna $113 miljard. Het op Algorand gebaseerde USDT heeft een nog kleiner aandeel met ongeveer $17 miljoen, of ongeveer 0,01% van de totale circulerende USDT.

In augustus 2023 stopte Tether ook met het minten van USDT op drie andere blockchains, waaronder Kusama, Bitcoin Cash SLP (Simple Ledger Protocol) en de originele USDT-blockchain, het Omni Layer Protocol. De eerste Tether-tokens werden in oktober 2014 uitgegeven op de Bitcoin-blockchain via Omni.

Nieuwe Integraties

Ondanks het schrappen van EOS en Algorand, blijft Tether actief nieuwe blockchainnetwerken integreren. Na de lancering van TON-gebaseerde USDT in april 2024 heeft Tether ongeveer $500 miljoen aan stablecoins gecreëerd op basis van TON, wat 0,44% van de totale circulerende voorraad uitmaakt.

Deze veranderingen onderstrepen Tether’s voortdurende aanpassing en strategische herziening om een veilige en efficiënte dienstverlening te garanderen in de snel evoluerende wereld van digitale activa.