Stablecoin Nieuws

Tether-uitgever bevriest 8.2 miljoen USDT op netwerk Ethereum

De uitgever van de populaire stablecoin Tether (USDT) heeft een nieuwe batch van USDT op de blockchain van Ethereum (ETH) bevroren. Hierdoor is er nu ruim $8 miljoen aan USDT bevroren.

3 USDT-adressen bevroren

Dit bevestigt de crypto-monitoringbron genaamd Whale Alert op Twitter. Gisteren, 10 oktober, zouden 3 USDT-adressen bevroren zijn. De 3 adressen bevatten in totaal $8.2 miljoen aan USDT. Het grootste adres hield 3,4 miljoen USDT vast, gevolgd door 2,9 miljoen USDT op het 2e adres en 1,95 miljoen USDT op het laatste adres.

Volgens een woordvoerder komt dit doordat Tether samenwerkt met wetshandhavers over de hele wereld om bij onderzoeken te helpen. Bevriezingen horen hier ook bij. Het bedrijf kan de aard van de nieuwe bevriezingen niet uitgebreider toelichten, doordat het onderzoek nog loopt.

Bijna 800 ETH USDT-adressen op zwarte lijst

Het is zeker niet de eerste keer dat Tether USDT-adressen op de zwarte lijst zet. In januari van dit jaar bevroor Tether nog 3 adressen die gezamenlijk meer dan $150 miljoen aan USDT bevatten. Het zal naar verwachting ook niet de laatste keer zijn dat er USDT-adressen bevroren zullen worden.

In totaal heeft Tether al 795 USDT-adressen op de Ethereum-blockchain op de zwarte lijst gezet sinds november 2017. In alleen 2022 zouden er al circa 215 adressen op de zwarte lijst zijn gezet. Dit is tot nu toe iets minder dan 2021, toen werden er namelijk 357 op ETH gebaseerde USDT-adressen op de zwarte lijst gezet. 2022 duurt echter nog even, waardoor het verschil minder kan worden.

Naar verluidt is het totale bedrag aan op Ethereum gebaseerde USDT op alle wallets van de zwarte lijst meer dan $443 miljoen waard. Dit is ongeveer 0,64% van de 65 miljard USDT momenteel in omloop is.

Stablecoin nieuws

Tether mede-oprichter Collins: “SBF moet naar de gevangenis”
Binance, Bybit en OKX zetten USDT en USDC stortingen op Solana stop
Stablecoin-uitgever Circle start veelbelovende samenwerking met Apple Pay
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten