Stablecoin Nieuws

Tether veiliger dan ooit, nog maar 50 miljoen aan commerciële schuldpapieren

De Tether stablecoin heeft nog maar 50 miljoen dollar aan commerciële schuldpapieren op de balans staat. In het verleden lag dat getal een stuk hoger en was de dekking van Tether afhankelijk van de prestaties van enkele bedrijven. Nu bestaat de balans voor 58,1 procent uit Amerikaanse staatsobligaties.

Van 43,5 procent naar 58,1 procent

Commerciële schuldpapieren zijn door bedrijven uitgegeven schulden om bepaalde operaties binnen het bedrijf te financieren. Staatsobligaties zijn veiliger, omdat de uitgever vaak het monopolie op de geldpers heeft. In juni gaf Tether aan de plannen te hebben om de blootstelling aan commercieel schuldpapier naar nul te brengen. Vooral om de zorgen rondom Tether zoveel mogelijk weg te nemen.

Inmiddels heeft het volgens Chief Technology Officer Paolo ardoino de blootstelling op Amerikaanse staatsobligaties verhoogd van 43,5 procent naar 58,1 procent. Wat betekent dat nog maar 50 miljoen dollar van de bijna 68 miljard dollar in commercieel schuldpapier zit. In die zin kunnen we zeggen dat Tether veiliger is dan ooit.

Weg naar meer transparantie

In juli is Tether vervolgens ook een samenwerking aangegaan met het Europese accountancy-kantoor BDO Italia. Dit kantoor gaat nu als onafhankelijke partij de boeken van Tether door om de transparantie te verbeteren en vaker dan ooit cijfers te publiceren. Normaal gesproken is de deadline voor het publiceren van nieuwe financiële data 45 dagen, maar dankzij de samenwerking met BDO Italia gaat dat waarschijnlijk een stuk sneller worden.

Na de bekendmaking dat Tether vanaf 30 september nog maar 50 miljoen dollar aan commercieel schuldpapier bezit, moeten we dus nog iets minder dan anderhalve maand wachten op het definitieve overzicht. We kunnen in ieder geval stellen dat Tether op dit moment veiliger dan ooit is, wat natuurlijk niet wil zeggen dat het veilig is om je geld in USDT te stallen.

Stablecoin nieuws

Tether mede-oprichter Collins: “SBF moet naar de gevangenis”
Binance, Bybit en OKX zetten USDT en USDC stortingen op Solana stop
Stablecoin-uitgever Circle start veelbelovende samenwerking met Apple Pay
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten