Citypay
Stablecoin

Tether vergroot investering in Georgische cryptobetalingsprovider CityPay.io

Tether, een leidende speler in de stablecoin-markt, heeft zijn toewijding aan de adoptie van cryptocurrency in Oost-Europa vernieuwd door een aanzienlijke investering te doen in CityPay.io, een cryptobetalingsprovider gevestigd in Georgië.

Expansie in Oost-Europese regio

De aankondiging van de nieuwe financieringsronde vond plaats op 8 mei, waarbij Tether extra middelen beschikbaar stelde aan het platform CityPay.io. Dit platform stelt gebruikers in staat om met cryptocurrencies zoals Bitcoin te betalen voor diensten bij internationaal bekende ketens zoals Wendy’s en Radisson Hotels.

Deze recente investering is gericht op het versterken van de expansie van CityPay.io in de Oost-Europese regio, met een focus op landen als Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan en Oezbekistan. CityPay.io beheert momenteel meer dan 600 betaalpunten in Georgië en plant om binnen twee jaar eigen e-wallet- en kaartoplossingen te lanceren, met het doel om meer dan 500.000 crypto-betaalpunten in de beoogde regio’s te realiseren.

Versterkte relatie tussen Tether en CityPay.io

Paolo Ardoino, CEO van Tether, benadrukte het succes van de eerdere samenwerking met CityPay.io, die significant heeft bijgedragen aan het vergemakkelijken van het gebruik van cryptocurrencies in Georgië. “Met deze tweede investering hopen we voort te bouwen op deze successen en verder te gaan met het stimuleren van de adoptie van geavanceerde technologieën die traditionele betalingssystemen kunnen ontwrichten,” aldus Ardoino.

De relatie tussen Tether en CityPay.io is versterkt sinds de initiële investering vorig jaar. In oktober 2023 introduceerde CityPay.io een integratie van Tether voor betalingen op het Polygon-netwerk. Ook heeft CEO Ardoino actief overlegd met Georgische overheidsstructuren om de ontwikkeling van Bitcoin en peer-to-peer infrastructuur in het land te ondersteunen.

Georgië, eens een lid van de Sovjet-Unie, wordt beschouwd als een van de meest cryptovriendelijke landen ter wereld. De Georgische regering streeft ernaar om van het land een belangrijke speler op de mondiale cryptomarkt te maken, ondersteund door initiatieven zoals het hosten van een groot aantal Bitcoin-geldautomaten en het verwelkomen van toonaangevende cryptocurrency-bedrijven zoals Binance.