Tether coin
Stablecoin

Tether versnelt cryptobetalingen in Oost-Europa met nieuwe investering

Tether, de toonaangevende stablecoin-gigant, zet een nieuwe stap om de adoptie van crypto in Oost-Europa te bevorderen. Ze investeren extra in CityPay.io, een Georgische aanbieder van cryptobetalingen. Met deze investering, aangekondigd op 8 mei, wil Tether de uitbreiding van CityPay.io in Oost-Europa versnellen.

De focus ligt daarbij op Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan en Oezbekistan.

CityPay.io breidt uit in Oost-Europa

CityPay.io is in Georgië al een bekende speler. Op dit moment (mei 2024) kunnen klanten bij meer dan 600 winkels, waaronder Wendy’s en Radisson Hotels, met cryptogeld zoals Bitcoin betalen. CityPay.io heeft ambitieuze plannen: in de komende twee jaar willen ze hun eigen e-wallet en crypto-betaalpassen lanceren. In de genoemde Oost-Europese landen mikken ze zelfs op maar liefst 500.000 crypto-betaalpunten.

Deze nieuwste investering volgt op een eerdere investering van Tether in CityPay.io in 2023. Hiermee was Tether een van de eerste stablecoin-bedrijven ter wereld die in het bedrijf stapte.

“Onze vorige samenwerking met CityPay.io heeft geleid tot veelbelovende resultaten wat betreft het uitbreiden van gebruiksvriendelijke cryptobetalingen in heel Georgië”, aldus Paolo Ardoino, CEO van Tether. “Met deze tweede investering willen we voortbouwen op dat succes en de adoptie van baanbrekende technologieën stimuleren die traditionele betalingssystemen doorbreken.”

Georgië als opkomend centrum voor crypto-innovatie

Sinds de eerste investering werken CityPay.io en Tether nauw samen. In oktober 2023 integreerde CityPay.io Tether voor betalingen via Polygon. In september 2023 had Tether-CEO Paolo Ardoino ook gesprekken met Georgische overheidsinstanties, wat hun groeiende aanwezigheid in het land benadrukt. In juni 2023 ondertekende Tether zelfs een intentieverklaring met de Georgische overheid om de Bitcoin- en peer-to-peer-infrastructuur in het land verder te ontwikkelen.

Georgië, is uitgegroeid tot een van de meest cryptovriendelijke landen ter wereld. De lokale overheid streeft er zelfs naar om van het land een wereldwijd crypto-centrum te maken.

Naast Tether hebben ook andere grote cryptobedrijven zich in Georgië gevestigd, waaronder Binance, dat in 2023 een blockchain-hub opende. Georgië staat bekend om het grote aantal Bitcoin-automaten waarmee gebruikers eenvoudig crypto kunnen omwisselen voor contant geld en vice versa. In de hoofdstad Tbilisi staan er momenteel maar liefst 132, volgens gegevens van CoinATMRadar.

Stablecoin nieuws

Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Integratie van Oobit mobiele app stroomlijnt Tether-transacties op The Open Network (TON)
Tether CEO slaat keihard terug naar Ripple CEO Brad Garlinghouse
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?