Brazilië Vlag
Stablecoin

Tether zal beschikbaar zijn voor 24.000 geldautomaten in Brazilië

Tether kondigde donderdag aan dat het van plan is om zijn USDT beschikbaar te stellen bij meer dan 24.000 geldautomaten in heel Brazilië.

De moeilijkheden en beperkingen die worden opgelegd door de inflatie en een minder dan inclusief financieel systeem hebben veel van de Braziliaanse burgers uitgesloten van deelname aan de groeiende economie van het land. Het toevoegen van Tether aan geldautomaten in heel Brazilië biedt de mogelijkheid om meer mensen in het financiële systeem op te nemen.

– Paolo Ardoino (CTO van Tether)

ATM-gebruikers in Brazilië kunnen binnenkort hun Braziliaanse reals dus omzetten in USDT, en vice versa. Daarnaast kunnen ze hun USDT overal naar toe verzenden.

Dit zal niet alleen grote veranderingen met zich meebrengen voor de betalingssector, maar voor het hele Braziliaanse financiële ecosysteem

– Ardoino

Om de aanwezigheid van USDT in de grootste economie van Zuid-Amerika uit te breiden, werkte Tether samen met het Braziliaanse betalingsbedrijf SmartPay. Het bedrijf hielp bij de integratie van USDT met het Braziliaanse betalingssysteem PiX en TecBan, de grootste geldautomaatprovider in Brazilië. Het programma gaat op 3 november van start.

Cryptocurrencies, met name stablecoins zoals USDT, zijn de afgelopen jaren bijzonder populair geworden op Latijns-Amerikaanse markten. Consumenten zijn geïnteresseerd in zowel de toegankelijkheid van crypto’s als hun bruikbaarheid als store of value die vaak minder volatiel zijn gebleken dan nationale valuta’s.

Stablecoins zoals USDT zijn doorgaans gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar en worden gedekt door real-world assets die worden gecontroleerd door Amerikaanse financiële instellingen. Om deze reden hebben ze grip gekregen als financiële producten die de autonomie van een crypto asset en de stabiliteit van betrouwbaar fiatgeld bieden.

Inflatie in Brazilië

De Braziliaanse economie kampt al ruim een jaar met een forse inflatie. De maand september was de eerste maand sinds juni 2021 dat de inflatie onder de 9% kwam. Volgens de Braziliaanse belastingdienst Receita Federal is de Braziliaanse afhankelijkheid van stablecoins in 2021 meer dan verdrievoudigd.

Naarmate Tether zijn wereldwijde dominantie uit heeft gebreid, heeft het bedrijf stappen ondernomen om de perceptie van zijn stabiliteit en transparantie te vergroten. Vorige week kondigde Tether aan dat het commercial paper volledig uit zijn reserves had verwijderd en die investeringen zou vervangen door Amerikaanse Treasury Bills. Deze actie werd grotendeels gezien als een poging om Amerikaanse regelgevers tevreden te stellen die zich zorgen maakten over de stabiliteit van de reserves van het bedrijf.