Bitcoin Nieuws

Texas moet Bitcoin mining gebruiken om verspild aardgas op te vangen

De Amerikaanse senator Ted Cruz is van mening dat zijn staat aardgas zou moeten gebruiken om Bitcoin te minen.


Aardgas om Bitcoin te minen

Tijdens de Texas Blockchain Summit beweerde senator Cruz dat Bitcoin mining kan worden gebruikt om geld te verdienen met verspilde energie die wordt gecreëerd door olie- en gaswinning. Normaal gesproken wordt overtollig gas verbrand, maar volgens Cruz kan dit veel beter gebruikt worden om Bitcoins te minen.

Cruz merkte op dat de helft van het aardgas dat in het land wordt gebruikt momenteel wordt verbrand in West-Texas.

“Het wordt verspild omdat er geen transmissieapparatuur is om dat aardgas te krijgen waar het kan worden gebruikt zoals aardgas normaal zou worden gebruikt”. Zo vertelde hij.

“Ik zou zeggen, gebruik die kracht om Bitcoin te minen. Een deel van de schoonheid daarvan is dat je op het moment dat je dat doet het milieu enorm helpt. Want in plaats van het aardgas te verspillen, zet je het productief in.”


Over de hele wereld

Cruz benadrukte dat Bitcoin mining op heel veel plekken in kan worden gezet op het moment dat er verspilling plaatsvindt. En, wanneer de verspilde energie ooit toch nodig is, dan kan de BTC mining direct stopgezet worden. Cruz vertelde op dat Bitcoin kan worden gebruikt om ongebruikte energie over de hele wereld op te vangen.

“Er zijn veel plaatsen op aarde waar de zon veel schijnt en de wind veel waait. Echter zijn er geen hoogspanningslijnen, en het is economisch niet haalbaar om die energie te gebruiken. Het mooie van Bitcoin mining is dat als je verbinding kunt maken met internet, je die energie kunt gebruiken en waarde kunt halen uit die hernieuwbare energiebronnen op een manier die anders onmogelijk zou zijn.”

Cruz is niet de enige die gelooft dat Bitcoin mining een efficiënt middel kan zijn om hernieuwbare energie op te vangen. El Salvador heeft onlangs plannen aangekondigd voor een door de staat gesteund Bitcoin mining project dat wordt aangedreven door hernieuwbare energiebronnen.

Bitcoin mining is een belangrijke industrie geworden voor de staat Texas na het harde optreden van China in mei tegen industriële Bitcoin mining bedrijven.

Veel miners wendden zich tot Texas vanwege de goedkope en overvloedige hernieuwbare energiebronnen. Terwijl anderen naar Kazachstan, Noorwegen en Canada keken om toegang te krijgen tot goedkope groene elektriciteit.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten