Ethereum

‘The Sandbox’ game op Ethereum-netwerk ontvangt $2 miljoen

The Sandbox (TSB) heeft door middel van een persbericht laten weten dat ze een aantal grote namen hebben weten binnen te halen. Het derde kwartaal van 2019 bleek tot nu toe het beste kwartaal voor de game op het Ethereum-netwerk.


Ruim $2 miljoen

Het bedrijf achter de game heeft tussen 9 juli en 19 september 2019 $2.01 miljoen opgehaald. Naar verluidt bestaat dit voor 83% uit contant geld en voor 17% aan digitale activa, namelijk de SAND-token. Deze nieuw ontwikkelde token wordt naar verluidt ook binnen de game gebruikt. Onder meer Square Enix, Mindfulness Capita, True Global Ventures en B Crypto’s hebben in de game geïnvesteerd.

Volgens de COO van TSB Gaming, de ontwikkelaar van de game, is ‘The Sandbox’ een pionier op het gebied van blockchain gaming, met NFT’s en een echt digitaal eigendomssysteem. Om een grote naam zoals Square Enix betrokken te krijgen bij dergelijke blockchain games is nog groot nieuws. Square Enix is de ontwikkelaar van een aantal grote namen, waaronder Tomb Raider en Final Fantasty VII. De laatste wordt in april 2020 verwacht.


Potentie blockchain gaming

Square Enix heeft inmiddels gereageerd op de zaak en heeft de potentie van blockchain binnen games erkend. De directeur van het bedrijf heeft laten weten dat verwacht wordt dat de technologie in de toekomst een belangrijke groeifactor zal zijn voor het bedrijf.

Ook de ontwikkeling van blockchain binnen games is ver gekomen. Veel van deze games staan inmiddels al niet meer in de kinderschoenen en beginnen geleidelijk een grotere aanwezigheid te vertonen. Square Enix is dan ook van mening dat blockchain games de sleutel is tot groei. De vraag is echter of het in staat is iets nieuws te brengen die de spelerservaring verbeterd.


The Sandbox

The Sandbox is een virtuele wereld dat is gebouwd op de blockchain van Ethereum (ETH). Spelers kunnen hun eigen voxel-spelerservaring bouwen, bezitten en er eventueel zelfs geld aan verdienen. Voorbeelden van eerder uitgebrachte (zonder blockchain) Voxel-games zijn onder andere ‘The Portal Knight’, ‘Boundless’ en ‘Cube World’.

Binnen het spel kunnen SAND-tokens worden gebruikt om in-game objecten mee aan te schaffen, of juist te verkopen. Ook kunnen spelers ze uitwisselen met ETH-tokens.

Tijdens de derde voorverkoop van de game wist het spel ruim 40 miljoen downloads te krijgen, met een opbrengst van meer dan 1.300 ETH-tokens. Verwacht wordt dat de game in de tweede helft van 2020 officieel wordt gelanceerd.