The Sandbox Game
Blockchain

The Sandbox lanceert eigen DAO

The Sandbox, een gedecentraliseerd gamingplatform, heeft de lancering aangekondigd van zijn gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), genaamd The Sandbox DAO. Dit initiatief zal in drie fasen worden geïmplementeerd en biedt houders van The Sandbox en virtuele LAND – niet-fungibele tokens (NFT’s) die in-game percelen vertegenwoordigen – de mogelijkheid om te stemmen op projecten en verbeteringen voor te stellen via Sandbox Improvement Proposals (SIP’s).

Start van Fase Eén

Fase één begint op 28 mei en stelt de gemeenschap in staat om te stemmen over SIP’s. Het personeel van The Sandbox zal echter nog steeds een aantal bewerkingen uitvoeren tijdens deze initiële fase. Het Sandbox-team verklaarde het volgende:

De Sandbox DAO stelt de gemeenschap in staat de groei en het ecosysteem van het platform te helpen vormgeven en stimuleren. Van het bepalen hoe we cruciale fondsen toewijzen aan het volgende Game Jam-thema, communityleden zullen inspraak hebben in hoe dit platform evolueert en waar het bedrijf zijn tijd op richt.

Toekomstige Fasen

Fase twee, bekend als de ‘verkenningsfase’, zal naar verwachting zorgen voor een zelfstandig opererende Sandbox DAO, los van het moederbedrijf. In fase drie zal de DAO volledig operationeel zijn en gemeenschapsgestuurd bestuur mogelijk maken. Over de gefaseerde aanpak zei het Sandbox-team het volgende:

Allereerst willen we zorgen voor een doordachte en goed uitgevoerde lancering. Hierdoor kunnen we de functionaliteit van de DAO testen en herhalen, waardoor we van eventuele uitdagingen kunnen leren en de nodige aanpassingen kunnen doorvoeren. Ten tweede begrijpen we hoe belangrijk het is om onszelf klaar te stomen voor succes op de lange termijn. We hanteren een doelbewuste en weloverwogen aanpak om ervoor te zorgen dat we voorbereid zijn op duurzame groei.

Leiderschapsteam en Verantwoording

Daarnaast werd een leiderschapsteam aangekondigd, bestaande uit een raad en adviseurs om de DAO te helpen begeleiden. De raad zal samenwerken met vertrouwde partners om de DAO te helpen ontwikkelen, terwijl adviseurs begeleiding en expertise bieden.

Leden van de raad zijn onder andere Sebastien Borget, mede-oprichter en chief operating officer van The Sandbox; Yat Siu, voorzitter van Animoca Brands; Shannon Snow, chief operating officer van World of Women; en Jean-Michel Pailhon, oprichter van Grail Capital.

The Sandbox benadrukte dat de raad verantwoording zal afleggen aan de gemeenschap door alle SIP’s te beoordelen en feedback te geven. Ze komen tweemaandelijks bijeen om SIP’s te beoordelen en kunnen een veto uitspreken over voorstellen op basis van wettigheid, niet-afstemming met de visie van de DAO of overtolligheid.

Gemeenschapsleden die vijf SAND of één LAND bezitten, kunnen stemmen over drie initiële SIP’s, die worden beschouwd als ‘fundamentele voorstellen om de activiteiten van de DAO te initiëren’.