hacker politie
Hack

Tiener crypto-hacker moet miljoenen en luxe sportauto inleveren bij Amerikaanse overheid

De Amerikaanse autoriteiten hebben een tiener crypto-hacker opgedragen een bedrag van circa 3,1 miljoen dollar aan Bitcoin, evenals een luxueuze sportauto, over te dragen. Deze tiener, die in samenwerking met twee medeplichtigen opereerde, was betrokken bij een geavanceerde cyberaanval gericht op prominente figuren in de crypto-industrie.

Door de telefoonnummers van deze individuen over te nemen, kreeg het drietal toegang tot hun digitale wallets met de bedoeling deze volledig leeg te halen.

Hared’s digitale roof in Californië

Volgens een recent gepubliceerd rapport bevindt crypto hacker Ahmad Wagaafe Hared zich momenteel in Arizona. Ondanks zijn verblijfplaats richtte hij zijn activiteiten voornamelijk op individuen in Noord-Californië, wat ertoe heeft geleid dat zijn zaak nu voor de federale rechtbank van San Francisco komt.

Naar verluidt wist Hared de persoonlijke contactinformatie van prominente figuren in de crypto-sector, waaronder directeuren en investeerders, in handen te krijgen. Hij benaderde mobiele serviceproviders met de bedrieglijk verkregen informatie, en overtuigde hen ervan dat hij de rechtmatige eigenaar was van de telefoonnummers van zijn slachtoffers.

De strategie van Hared en zijn team omvatte een techniek die bekend staat als “SIM-swapping”. Hierbij werd het doelwittelefoonnummer overgezet naar een apparaat in hun bezit, waardoor ze toegang kregen tot de persoonlijke accounts van de slachtoffers, inclusief hun e-mailaccounts.

Na het verkrijgen van deze toegang, richtte Hared zijn aandacht op de cryptowallets van de slachtoffers, met als uiteindelijke doel de inhoud ervan te ontvreemden.

In een recente ontwikkeling heeft een federale rechter bevolen de inbeslagname van aanzienlijke activa van Hared: 119,8 Bitcoin, destijds ter waarde van ongeveer $3,09 miljoen, gegeven de toenmalige Bitcoin-koers van $25.765 per stuk. Naast deze som werden er ook 93.420 Stellar Lumens (XLM) ter waarde van $11.770 geconfisqueerd, alsmede een BMW-sportwagen met een geschatte waarde van $60.000.

Mac-gebruikers in het vizier

De laatste tijd zijn er talrijke verslagen opgedoken over crypto-aanvallen die hebben geleid tot aanzienlijke financiële verliezen voor degenen die getroffen zijn.

Op 26 juli meldt een rapport dat hackers hun aandacht hebben gericht op macOS-apparaten om cryptocurrency’s te bemachtigen met behulp van malware die bekendstaat als Realst.

Deze hackers sturen slachtoffers naar een web3-game om te installeren, maar in werkelijkheid bevat de map een bestand dat informatie steelt van de apparaten van gebruikers. Een ander bestand buit gegevens uit de iCloud Keychain, waaronder wachtwoorden en privésleutels voor cryptowallets.

Een van de slachtoffers deelde via X dat hij dacht dat het spel er legitiem en betrouwbaar uitzag, zonder dat hij besefte dat hij slachtoffer was van oplichting. Hij gaf aan: “Het project ziet er serieus uit, met veel documentatie, een Twitter-account met volgers en een Discord-server met honderden gebruikers. Voor de bijeenkomst besloot ik het uit te proberen, omdat er echt een speelbaar spel leek te zijn.”

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Hack nieuws

AirBit Club Medeoprichter Krijgt 12 Jaar Cel voor $100M Crypto Piramidespel
Crypto influencer BitBoy gearresteerd tijdens livestream
Mixin Network-hacker haalt $200 miljoen af van mainnet-activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43