Bitcoin

Tijdens enorme inflatie is Bitcoin het antwoord

Is ons wereldwijde financiële systeem verrot? Het coronavirus laat pijnlijk de gebreken zien van fiat geld en dan in het speciaal die van de dollar. De Amerikaanse Federal Reserve geeft een demonstratie over hoe ze geld uit het niets kunnen drukken en daarmee obligaties kunnen kopen. Echter moet je in je achterhoofd houden dat dit soort extreme geldinjecties altijd een keerzijde hebben.


Amerika drukt $1 miljoen per seconde bij

Het Amerikaanse systeem vertoonde de eerste kleine scheurtjes voordat COVID-19 bestond. In september vorig jaar begon de Federal Reserve geld te drukken om de algemene repo-rente te beheersen. De centrale bank gaf aan dat het slechts een tijdelijke maatregel was, maar tot op de dag van vandaag worden deze transacties voortgezet.

Daar boven op kwam natuurlijk de crisis die veroorzaakt wordt door de uitbraak van het coronavirus. Dit heeft de Amerikaanse regering ertoe gedwongen ongekende maatregelen te nemen om de economie te redden. En ongekend zijn ze zeker te noemen. De Fed heeft de volgende maatregelen genomen om geld in de economie te pompen:

  • De rente is tot nul teruggebracht. (Deze tactiek werd ook gebruikt na de financiële van 2008.)
  • Amerika heeft onbeperkte hoeveelheden staatsobligaties gekocht. (Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de Fed onbeperkte stimulansen heeft beloofd.)
  • De Fed kondigde aan gemeentelijke obligaties te gaan kopen.
  • Voor het eerst zei de Fed dat het bedrijfsobligaties zou kopen.

Er komt dus een niet te bevatten stapel met geld de economie in. Het lijkt erop dat de centrale bank de oneindig veel geld bijdrukt om aandelen te kopen. Het is zelfs een mogelijkheid dat de regering overgaat naar rechtstreekste geld giftes aan particulieren.

$1 miljoen dollar per seconde. Dat is hoeveel de Amerikaanse Centrale Bank op dit moment aan het bijdrukken is.


Het systeem zal ontploffen

Gisteren werd er weer een nieuw noodleningsprogramma aangekondigd. Nu wil Amerika geld geen injecteren op wereldschaal. Gisteren zei de centrale bank dat ze een “tijdelijke repo-overeenkomst voor internationale monetaire autoriteiten (FIMA Repo Facility)” had gelanceerd.

Met andere woorden, de Fed zal geld creëren om Amerikaanse effecten te kopen van centrale banken en andere monetaire autoriteiten, die de Amerikaanse dollars in hun rechtsgebied kunnen gebruiken.

Economen vertellen nu dat de Fed voor het eerst tussenbeide kan komen op de aandelenmarkt. De centrale bank heeft echter toestemming nodig van het Amerikaanse congres. Het is belangrijk om te houden dat het niet verstandig is om enorme bedragen geld te creëren vanuit het niets. Mensen gaan op een gegeven moment doorkrijgen dat het papiertje wat de dollar wordt genoemd niets meer waard is. Er komt inflatie en uiteindelijk zal het systeem ontploffen.

De cryptomarkt zal de komende jaren enorm stijgen, omdat de Federal Reserve op dit moment onbeperkt geld aan het pompen is.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?