Bitcoin

Tim Cook zegt dat Apple naar cryptocurrency kijkt

Een paar weken geleden haalde de CEO van Apple, Tim Cook, de krantenkoppen toen hij zei dat hij persoonlijk cryptocurrency bezit. Ook zei hij dat Apple kijkt naar de mogelijkheden van crypto’s vanuit een technologisch perspectief. De vraag die velen zich nu dan ook stellen is: Gaat Apple zich mengen in de cryptowereld?


Cook: “Crypto is iets waar we naar kijken”

“Crypto is iets waar we naar kijken, het is niet iets dat we onmiddellijk van plan zijn te doen. Ik zou niet snel ons kassaldo erin steken. Ik zou dat niet in crypto gaan investeren, niet omdat ik mijn eigen geld niet in crypto zou investeren, maar omdat ik niet denk dat mensen Apple-aandelen kopen om blootstelling aan crypto te krijgen. Dus als ze dat willen doen, kunnen ze, je weet wel, op andere manieren direct in crypto investeren. En dat zou ik dus niet doen. Ik ben niet van plan om in de nabije toekomst crypto te gaan gebruiken voor onze producten. Maar er zijn andere dingen waar we zeker naar kijken.”

Tijdens het interview onthulde Cook dat hij zelf cryptomunten bezit. Hij zei ook dat het slim is om het te bezitten als onderdeel van een gediversifieerd portfolio. Cook heeft echter niet vermeld of hij Bitcoin of een ander bepaald type cryptocurrency bezit.


Wat gaat Apple doen met cryptovaluta?

Apple heeft al plannen om zijn financiële afdeling voor de detailhandel uit te breiden. Met de Apple Pay-service kunnen mensen via iMessage geld verzenden. Door dit te doen wil Apple nieuwe verdienmodellen aanboren. Maar wat heeft dit met cryptocurrencies te maken?

Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat Apple binnenkort een Bitcoin-wallet rechtstreeks in de Apple Wallet zal bouwen. Ook zou het kunnen zijn dat je straks BTC tokens kunt kopen via de Apple wallet. In feite zou Apple zelfs een crypto exchange kunnen worden.

Als Apple inderdaad een crypto exchange zal maken kun je straks Bitcoin rechtstreeks in de Apple Wallet-app kopen. Hiermee kun je je cryptobezit in de Apple Wallet opslaan terwijl Apple zelf de wachtwoorden bewaart. Het lijkt veel op wat Cash App of Coinbase doet. Hier kun je Bitcoin verzenden, ontvangen en opslaan zonder dat je je seed-zin hoeft op te slaan.


Waarom zou Apple zich willen mengen in de cryptowereld?

Uiteindelijk wordt Bitcoin een belangrijke kracht waarmee rekening moet worden gehouden in onze wereld. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat het megabedrijf zich ook in de cryptowereld zal gaan mengen. Apple wil de enorme verschuiving in technologie namelijk niet missen, omdat het de inkomsten uit diensten wil stimuleren en een belangrijke speler in de financiële dienstverlening wil worden.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?