Bitcoin

Tim Draper dringt aan bij Argentijnse president: Legaliseer Bitcoin

Crypto voorstander Tim Draper adviseert de president van Argentinië om Bitcoin te legaliseren. Dit zal volgens hem de economische situatie van het land verbeteren.


“Bitcoin maakt einde aan Economische problemen Argentinië”

De Amerikaanse investeerder heeft naar verluidt op 20 maart een ontmoeting gehad met de Argentijnse president Mauricio Macri. Het gesprek werd ingeplant om de economische vooruitzichten van Argentinië te bespreken.

Tijdens het gesprek sprak Draper over de potentie van opkomende technologieën zoals cryptocurrency en blockchain. Volgens hem zou dit een goede manier kunnen zijn om de problemen in de Argentijnse economie aan te maken. Het land kampt namelijk met devaluatie van de Argentijnse peso. Draper zegt het volgende:

“We hadden het over Bitcoin en de devaluatie van de peso, en ik stelde een weddenschap voor: Als de peso meer waar is dan de Bitcoin, zou ik mijn investering in het land verdubbelen. Maar als Bitcoin een hoger tarief bereikte dan de peso, moet Argentinië BTC uitroepen als nationale valuta.”


Bitcoin prijs tussen 2022 en 2023 rond de $250.000 dollar

Tijdens het overleg vertelde Draper dat hij een enorme toekomst voor zich ziet voor crypto en blockchain. Hij vertelt zelfs dat hij gelooft dat het een grotere revolutie wordt dan het internet. Volgens de investeerder is het nu een goed moment om de technologie te gaan accepteren in Argentinië. Het zal een volledige verandering in de bank, handels en het financiële systeem opleveren.

Draper ging verder en hij vertelde dat hij verwacht dat de Bitcoin prijs tussen 2022 en 2023 rond de $250.000 zal liggen. Als mensen Bitcoin gemakkelijk kunnen gebruiken, net zoals dollars of euros, ze Bitcoins zullen kiezen. De digitale valuta is gedecentraliseerd, globaal en veilig. Dus waarom niet?


Wil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?