Bitcoin, Ethereum,, Trending

Toen Bitcoin de 1e keer de $10k passeerde was Ethereum $450

Bitcoin heeft de $9000 dollar grens doorbroken en dat is een goed teken. Volgens verschillende analisten zal dat betekenen dat de BTC prijs spoedig richting de $10k zal stijgen. Als we de historische prijsstijgingen vergelijken dan zien we, dat de vorige keer dat de Bitcoin de $10.000 grens doorbrak, de Ethereum prijs rond de $450 dollar lag. Kan deze trend zich gaan herhalen?


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange.

 

Ethereum naar $450 dollar?

Bitcoin is de afgelopen maanden bezig aan een indrukwekkende prijsstijging. Echter, hoewel ook de altcoin koersen zijn gestegen, verliezen ze terrein ten opzichte van de Bitcoin. Ethereum heeft ook een indrukwekkende prijsstijging meegemaakt, maar het komt niet zo dicht in de buurt van de $450 dollar als de Bitcoin bij de $10.000 dollar is.

De Bitcoin prijs ligt op het moment van schrijven rond de $9160 dollar. Dat betekent dat er nog ‘slechts’ $840 dollar, wat gelijk staat aan een stijging van 9,1%, nodig is om de $10.000 aan te tikken.

Aan de andere kant ligt de Ethereum prijs rond de $272 dollar, wat betekent dat er nog $178 dollar, wat gelijk staat aan 65%, nodig is om $450 dollar te bereiken. Hieruit blijkt dat de Bitcoin dominantie veel hoger ligt dan voorheen.

 

Er is hoop voor Altcoins

Toch lijkt Ethereum een inhaalslag te kunnen gaan maken. Een technisch analist genaamd Rekt Capital wijst op een interessant paradigma. De Bitcoin dominantie neemt gelijktijdig toe met de altcoin marktkapalisatie. Een gelijke opkomst van deze twee factoren zou een aanwijzing kunnen zijn voor een mogelijke Ethereum prijsstijging.

Als de geschiedenis zich herhaalt zou Ethereum $450 dollar bereiken wanneer Bitcoin de $10.000 bereikt. Door de enorme bullmarkt van de afgelopen maanden heersde er paniek. De Bitcoin dominantie steeg en altcoins bleven achter. Echter, de recente aanwijzing van de gelijktijdige groei zou kunnen betekenen dat er een altcoin bullmarkt komt. Om deze te herkennen kun je kijken naar de Bitcoin dominantie. Er is hoop voor altcoins!


p.s. Wil je uitleg over hoe je een altcoin season kunt herkennen? Bekijk dan de uitleg video van onze crypto analist Nick.

Bitcoin nieuws

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen