Nieuws

Tom Lee houdt vast aan $25.000 Bitcoin prijsprognose

Wall Street analist Tom Lee blijft vasthouden aan zijn voorspelling dat Bitcoin dit jaar de $25.000 dollar gaat bereiken. Lee vertelt dat hij denkt dat vanwege drie belangrijke redenen het prijsrecord van eind 2017 gaat doorbreken.

Bitcoin prijs zakt deze week ver terug, Tom Lee maakt zich niet ongerust

Deze week is de Bitcoin prijs onder de $8000 dollar gezakt, waardoor de stijging van half april tot begin mei teniet is gedaan. De prijsdaling van deze week betekent dat Bitcoin dit jaar met zo’n 40% is gedaald. De Bitcoin koers ligt op dit moment rond de $7.400 dollar. Ondanks deze prijsdaling maakt Tom Lee zich niet ongerust. Hij meent dat dit typische crypto volatiliteit is. De Wall Street analist verwacht dan ook dat zijn prijsverwachting van $25.000 dollar uit gaat komen. Deze prijsverwachting onderbouwt hij met drie belangrijke redenen.

Reden 1. De Bitcoin productie kosten

De eerste belangrijke reden die Lee noemt heeft te maken met de Bitcoin productie kosten. Lee vertelde dat de productiekosten (mining kosten) voor Bitcoins op woensdag 23 mei rond de $6000 dollar lag. Dit betekent dat de mining kosten nog steeds een stuk lager liggen dan de actuele Bitcoin koers. Het is dus nog steeds rendabel om Bitcoins te minen.

Reden 2. Institutionele beleggers zoals banken hebben nog niet geïnvesteerd

Nog een belangrijke reden voor optimisme is dat institutionele beleggers zoals banken veel interesse tonen in cryptocurrencies, maar nog niet durven te investeren. Dit komt volgens Lee door de onderzekerheid omtrent regelgeving. Nadat landen duidelijke regelgeving hebben opgesteld rondom cryptocurrencies is er een grote kans dat deze investeerders zich ook gaan bemoeien met de cryptomarkt. Dit zorgt voor een grote kapitaal injectie en dus een flinke prijsstijging.

Reden 3. De verzamelde data is nog steeds positief

Tot slot laten de door ‘Fundstrat’, waar Lee mede eigenaar van is, verzamelde gegevens een belangrijke trend zien. Uit deze trend maakt Lee op dat de Bitcoin prijs omhoog zal gaan. Hij zegt dan ook dat het verstandig is om als investeerder je Bitcoin niet te verkopen. Tom Lee: “Het is nu misschien ellendig om een Bitcoin vaste te houden op een waarde van $8000, de prijsstijging van $8000 naar $25.000 zal spoedig gebeuren.”