Ethereum,

TON Blockchain wordt compatibel met Ethereum DApps

Het blockchain-netwerk van Telegram, de Telegram Open Network (TON), staat ontwikkelaars toe om hun slimme contracten op het Ethereum (ETH) over te dragen.


Startup TON Labs

De cryptocurrency & blockchain startup TON Labs zal de token van Telegram gaan beheren en aanbieden. Hiernaast biedt het bedrijf nu een Solidity-compiler waarmee ontwikkelaars hun slimme contracten in het Ethereum-netwerk kunnen overdragen naar TON.

Het is echter nog onbekend of, en hoeveel, wijzigingen er in de code moeten worden doorgevoerd om deze volledig werkend te krijgen op TON. Het lijkt waarschijnlijk dat hier kleine veranderingen in moet worden doorgevoerd. Dit zal echter in de nabije toekomst bekend worden.


Verbeteren van TON-ecosysteem

Het bedrijf is flink bezig met het verbeteren van het TON-ecosysteem. Zo bouwt het bedrijf diverse tools om ontwikkelaars zoveel mogelijk hulp te bieden. TON is ontwikkeld door Telegram’s team met het idee om gedecentraliseerde applicaties en berichten mogelijk te maken.

Naar verluidt gaan de eerste blockchain-tests vandaag (1 september 2019) van start. Mochten deze succesvol worden getest, dan is de verwachting dat de officiële lancering van het blockchain-netwerk niet veel langer meer zal gaan duren.