TONcoin
Altcoin

TON van Telegram schiet omhoog dankzij beursnotering

Telegram introduceerde enkele jaren geleden een eigen cryptomunt, die momenteel een sterke opwaartse trend vertoont. Deze opwaartse beweging wordt gedreven door het voornemen van het platform om naar de beurs te gaan.

Investeerders anticiperen dat deze beursgang de waarde van de munt positief zal beïnvloeden, wat momenteel ook lijkt te gebeuren. De vraag rijst echter of we het hoogtepunt van deze stijgingen hebben bereikt of dat er nog meer groei te verwachten is voor TON.

Handelsvolume TON bereikt recordhoogte

Het dagelijkse handelsvolume van TON heeft recentelijk nieuwe hoogten bereikt, waarbij een indrukwekkende piek van $314 miljoen werd genoteerd. Dit overtreft het vorige record van $295 miljoen, dat slechts twee weken eerder, op 28 februari, werd gevestigd.

Volgens analyses van Santiment is er een significante correlatie tussen het handelsvolume van TON en de ontwikkeling van de munt. Indien het handelsvolume zou afnemen, suggereert dit dat het wellicht verstandig is om voorzichtigheid te betrachten.

TON Dagelijks Handelsvolume (USD)
TON Dagelijks Handelsvolume (USD) – Bron: Santiment.

Deze grafiek toont aan dat een toename in handelsvolume vaak gepaard gaat met een stijging van de TON-prijs, wat wijst op een groeiend momentum voor de token. Deze trend is bijzonder opmerkelijk omdat het duidt op een positieve toekomstverwachting voor TON, suggererend dat de token aan populariteit en waarde wint binnen de cryptomarkt.

De meerderheid behaalt winst

De analyse van de winst- en verliesposities van TON-houders onthult een opvallend beeld: meer dan 95% van de houders bevindt zich in een virtuele winstsituatie, wat het hoogste niveau van winstgevendheid sinds 2021 markeert. Dit komt niet geheel onverwacht, gezien de munt momenteel rond zijn recordhoogte beweegt.

De gebruikte metric berekent de gemiddelde aankoopprijs van alle TON-tokens door adressen. Wanneer de huidige marktprijs hoger is dan deze gemiddelde aankoopprijs voor een adres, wordt dit adres beschouwd als “in the money”, wat betekent dat het op papier winst maakt. In tegenstelling, adressen waarvoor de huidige marktprijs lager ligt dan hun aankoopprijs worden gezien als “out of the money”, wat wijst op ongerealiseerde verliezen.

TON Historisch in/uit het geld
TON Historisch in/uit het geld – Bron: IntoTheBlock.

Hoewel het hoge percentage van TON-houders dat momenteel winst ziet, zorgen kan wekken over een mogelijke verkoopgolf, biedt een blik op de historie een meer genuanceerd beeld. In het verleden leidde een groot aantal winstgevende houders niet altijd tot een aanhoudende prijsdaling. Daarnaast heeft TON aanzienlijk groeipotentieel; de munt moet nog 22,10% stijgen om zijn vorige recordhoogte te bereiken. Dit duidt erop dat de markt zich wellicht nog in een fase van accumulatie bevindt, waarbij investeerders hun posities vasthouden in anticipatie op verdere prijsstijgingen.

Echter, het is belangrijk om alert te blijven op potentiële verkoopdruk. De recente prijsstijging van 37% heeft veel houders ongetwijfeld in een positie van winst gebracht, waardoor sommigen kunnen overwegen om hun winsten te realiseren door een deel van hun bezittingen te verkopen. Het is cruciaal om deze mogelijke verkoopdruk nauwlettend in de gaten te houden, met name als deze samenvalt met signalen van een afnemende stijgingstrend, zoals geïdentificeerd door technische analyse.

TON prijsvoorspelling

De 4-uursgrafiek van TON toont verschillende bullish signalen, waarbij een belangrijk teken de recente kruising is van de korte termijn Exponentiële Voortschrijdende Gemiddelden (EMA’s) boven de lange termijn EMA’s. Deze kruising is een bekende technische indicator die duidt op een opwaartse trend.

EMA’s zijn technische analysehulpmiddelen die worden gebruikt om prijsbewegingen te verzachten en trends te identificeren, waardoor ze van cruciaal belang zijn voor het analyseren van marktbewegingen.

Het bullish sentiment rond TON wordt verder versterkt doordat de prijs momenteel boven alle EMA-lijnen op de grafiek verhandeld wordt, wat wijst op een sterke opwaartse trend.

TON 4u Koersgrafiek
TON 4u Koersgrafiek- Bron: TradingView.

Het is cruciaal om aandacht te besteden aan potentiële steunniveaus in het geval de TON-prijs weerstand ondervindt. Historische data toont aan dat TON steun heeft gevonden rond de $2,60 en $2,38. Een daling onder deze zones kan wijzen op een tijdelijke marktzwakte en mogelijk een verdere daling naar $2,10 inluiden.

Tegelijkertijd kan positief nieuws de drijvende kracht zijn achter voortdurende prijsstijgingen van TON. Een recent voorbeeld is het nieuws gedeeld op platform X, waarin aangekondigd werd dat Telegram kanaaleigenaren gaat belonen met Toncoin: “Het bedrijf (@telegram) zal beloningen in Toncoin uitkeren via de TON Blockchain. Kanaaleigenaren ontvangen 50% van de inkomsten die het bedrijf verdient met het tonen van advertenties in hun kanalen,” luidt de aankondiging. Dit soort ontwikkelingen kan de vraag naar TON verder stimuleren.

Indien de huidige opwaartse trend voortduurt, is er potentie voor een aanzienlijke prijsstijging van TON. Een doorbraak boven de $4-grens zou leiden tot prijsniveaus die sinds 2021 niet meer zijn gezien, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor mogelijk nog hogere waarden.

Conclusie

De technische analyse van de 4-uursgrafiek van TON wijst op een optimistisch toekomstbeeld, met positieve indicatoren zoals de EMA’s en de huidige prijsstand. Beleggers en handelaren dienen echter alert te blijven op steunniveaus en klaar te staan om hun strategieën dienovereenkomstig aan te passen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om TON of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

NVIDIA schiet 6% omhoog na kwartaalcijfers – AI tokens reageren amper
Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?