TonCoin Logo
Altcoin, Toncoin

Toncoin van Telegram knalt de top 10 binnen

Het Toncoin (TON) van Telegram is eindelijk uit zijn lange neerwaartse trend gebroken. Sinds december van het afgelopen jaar ging het bergafwaarts met de TON koers en verloor het project ongeveer 27 procent van zijn waarde. Inmiddels zit de spreekwoordelijke schwung er weer aardig in bij het project en komt het in de buurt van zijn lokale hoogtepunt van 2,97 dollar.

toncoin grafiek stijgt

Correctie aanstaande voor TON?

Door de stijgingen van de afgelopen dagen is TON de top 10 weer binnengestormd, maar als we naar de Relative Strength Index (RSI) en de Elliott Wave Theory kijken lijkt een correctie aanstaande. Uiteindelijk blijft dat echter technische analyse en kunnen er natuurlijk nog onverwachtse dingen gebeuren voor het project.

De afgelopen zeven dagen scoorde TON een stijging van 37,43 procent, maar inmiddels staat er voor vandaag een daling van 1,52 procent op de borden; terwijl Bitcoin een stijging van 0,73 procent mag noteren.

Normaal gesproken doen altcoins het ook wel goed op de momenten dat Bitcoin weet te vlammen, maar dat gaat voor Toncoin dus even niet op vandaag.

Vanaf het dieptepunt van 1,02 dollar per munt van 10 juni 2023 is TON in ieder geval alweer behoorlijk opgeleefd. Het wordt nu interessant om te zien of de opleving hier eindigt of dat het project verder omhoog mag kijken.

De vijfde en laatste golf

Als we op het tijdsframe van 6 uur naar de grafiek van TON kijken, dan zien we dat de koers aan zijn vijfde en laatste opwaartse golf begonnen is (wit). De top van die vijfde golf zou volgens de voorspelling in de onderstaande grafiek op ongeveer 2,77 dollar uitkomen.

toncoin grafiek 18 sept

Na het bereiken van die top verwacht men op basis van technische analyse een correctie van de munt. Die zou de Toncoin koers naar de range van 1,77 tot 1,97 dollar moeten trekken. Dat zou vervolgens een hertest van de lange-termijn neerwaartse weerstandslijn betekenen (zwarte lijn in onderstaande grafiek).

toncoin grafiek 18 sept

Het beeld voor Toncoin is op dit moment dus behoorlijk tweeledig. Aan de ene kant lijkt een opleving richting de 2,77 – 2,97 dollar voor de hand te liggen. Terwijl aan de andere kant de RSI en de Elliott Wave Theory een daling aan lijken te kondigen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Toncoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Premier van Montenegro investeerde in Terra
Solana gaming studio Mirror World Labs haalt $12 miljoen op in eerste Series A-financiering
Altcoins bloeden hevig, Bitcoin ETF uitstromen de oorzaak?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen