Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Top 4 redenen waarom Dogecoin zo goed gaat

Alhoewel het het heel onrustig is geweest op de crypto markt, waar ook veel crypto’s in waarde gedaald zijn, gaat het goed met de Dogecoin (DOGE).


De marktfluctuatie op de crypto markt

We waren onlangs getuige van de opkomst en de ondergang van de crypto valuta markt. Deze marktfluctuatie lijkt natuurlijk totaal niet op di van 2017-2018. De Dogecoin slaagde er echter in om zijn eigen prijsbarrières te doorbreken. De prijzen stegen, ondanks de zware correctie van alle andere crypto’s op de markt. Dogecoin slaagde er zelfs in om te groeien van een prijs van $0,05 tot een prijs van ongeveer $0,31, wat neerkomt op een stijging van maar liefst 520% in minder dan een maand. Hier de 4 redenen waarom het zo goed gaa met de Dogecoin.


Het succes van Coinbase en een nieuwe SubReddit

Onlangs werd Coinbase, de populaire en grote cryptocurrency exchange uit de VS, officieel genoteerd op NASDAQ. Dit is een belangrijke overwinning voor de hele crypto valuta markt wereldwijd. Dit omdat het laat zien dat crypto’s worden gelegitimeerd door de grootste economie ter wereld. Dit getuigt niet alleen van stabiliteit op de lange termijn, maar trekt ook investeerders aan. Wat heeft dit te maken met Dogecoin? Dogecoin is een crypto, dus de prijs steeg samen met de hele cryptomarkt mee.

Na het grote fiasco dat vorige maand op de aandelenmarkt plaatsvond, besloten veel handelaren om deel te nemen aan pompgroepen. De moderators van de beroemde subreddit WallstreetBets merkten op dat veel handelaren crypto gerelateerde strategieën in de groep begonnen te bespreken, wat oorspronkelijk niet de bedoeling was. Daarom begonnen ze crypto gerelateerde gesprekken over de groep te beperken. Dit maakte plaats voor een nieuwe subreddit genaamd SatoshiStreetBets, die tot doel heeft crypto’s te pompen. Nogmaals, wat heeft dit met Dogecoin te maken? Kijk maar eens op hun pagina, ze waren al een tijdje bezig met het plannen van deze Dogecoin pomp.


Dogecoin is een meme coin met een prijs die fluctueert door vraag en aanbod. Als er genoeg hype is, betekent dit dat er meer kopers zijn dan verkopers en dat de prijzen op hun beurt stijgen. Een belangrijke factor die de prijs van Dogecoin bepaalt, is hoeveel er naar gezocht wordt op interwebz. Als we de Google Trends-grafieken controleren, kunnen we duidelijk zien hoe een toename van Dogecoin-gerelateerde zoekopdrachten direct verband houdt met de prijsstijgingen. We kunnen die zoekopdrachten zelfs vergelijken met de Bitcoin en Ethereum. In de afgelopen 7 dagen was Dogecoin de duidelijke winnaar.

Het is duidelijk geworden dat Elon Musk, de miljardair die Tesla en SpaceX heeft opgericht, dol is op Dogecoin. Hij is een van de grootste donateurs van Doge en tweet af en toe grappige memes over deze crypto. Interessant genoeg lijken de prijzen altijd te stijgen na berichten van Elon op twitter. Onlangs postte Elon beloofde laatst zelfs om een Dogecoin-vlag naar de ruimte te brengen. Dit leek van invloed te zijn op liefhebbers van de crypto valuta, die zich op hun beurt haastten om deze meme coin te kopen. Dankzij Elon werden velen crypto miljonair.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten