Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Top analisten: Bitcoin koers kan stijgen naar $12000

De Bitcoin koers kan de komende maand $12.000 bereiken als het de $10.000 grens doorbreekt vertellen analisten.

De analisten doen de voorspelling doordat de Bitcoin prijs stabiel boven de $9.400 blijft. De koers is gestabiliseerd en historisch gezien ziet Bitcoin na een lange periode van stabiliteit een grote prijsbeweging.

Gedurende meer dan 100 uur bleef de prijs van Bitcoin in een bereik van 2%, wat een abnormaal lage volatiliteit is voor BTC. Dit toont aan dat de koers dus flink kan gaan stijgen (of dalen).


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain


Dit is waarom $12.000 mogelijk is

Sinds eind 2019 heeft de Bitcoin koers zich verplaatst binnen een cyclus die wordt bepaald door zijn hoogste punt ooit in 2017 en de lokale piek in juni 2019. Elke poging om de cyclus in de afgelopen 10 maanden te doorbreken, leidde tot een steile koersval in de cryptomarkt.

Bitcoin dalende trendlijn – Bron: Tradingview

In oktober 2019 en februari van dit jaar is de prijs van Bitcoin gestegen tot ongeveer $10.550. In de vier weken na het overschrijden van de $10.000 grens, daalde de prijs naar $6.400 en $3.600.

De vraag die technische analisten stellen, is of Bitcoin dit keer klaar is om wel uit de gevreesde cyclus te breken en een nieuwe bullish trend te beginnen.

Het meest overtuigende geval voor een uitbraak van boven de $10.500 op korte termijn is de voortdurende consolidatie van de BTC koers op $9.500 die we nu zien. Voortdurende consolidatie net onder een belangrijk niveau zoals $10.000 voor een relatief lange periode geeft aan dat de kans op een uitbraak toeneemt. Een bekende analist, genaamd Benjamin Blunts, vertelt dan ook:

“Wanneer BTC eindelijk uitbreekt uit deze consolidatie, zal het explosief zijn. Ik houd het voor mogelijk dat de koers binnen 3 weken naar de $11.000 zal stijgen, en binnen een maand boven de $12.000 ligt.”

Een positief scenario geschetst door Benjamin Blunts – Bron: Twitter

Ook een andere handelaar, genaamd Theta Seek, vertelt dat het onwaarschijnlijk is dat de Bitcoin koers lange tijd rond de $9000 zal blijven hangen:

“Ik heb veel bearish tweets gezien, maar ik denk dat dit de laatste 1-2 weken is dat je ooit BTC onder de $ 9k kunt kopen.”

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Bitcoin koers stijgt duizenden dollars op historische dag voor ETFs
Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC