Ethereum
Ethereum

Topanalist: ‘Dit is waarom Ethereum beter kan renderen zal Bitcoin’

De populaire analist Jason Pizzino verwacht dat Ethereum en de rest van de markt voor altcoins zich opmaken voor een gigantische rally, ook ten opzichte van Bitcoin. “Het lijkt erop dat de markt zich klaarmaakt voor die mega 37x potentiële rendementen voor altcoins. ETH/BTC is een beetje de proxy voor de pump van altcoins”, aldus Jason Pizzino.

Hiermee geeft hij aan dat Ethereum eerst moet stijgen ten opzichte van Bitcoin, voordat het “feestje” kan beginnen.

Gaat de geschiedenis zichzelf herhalen?

Als de geschiedenis zich herhaalt en ETH/BTC zich op dezelfde manier zal gedragen als tijdens de Bitcoin-piek van 2021, dan kunnen we volgens Pizzino de komende maanden een uitbraak verwachten voor het handelspaar.

De grafiek van Pizzino lijkt te wijzen richting de periode mei-juni voor deze uitbraak.

“Het punt is dat we deze maand een nieuwe all-time high voor Bitcoin zagen, gevolgd door een maand waarin het handelspaar daalde, waarna nu de uitbraak moet volgen”, aldus Pizzino die hiervoor vooral naar de maandgrafiek kijkt.

Natuurlijk blijft het nog maar de vraag in hoeverre we daar waarde aan moeten hechten. Wie zegt immers dat er een vast verhouding moet zitten in de waardes van Bitcoin en Ethereum.

Bitcoin is 3 keer zo groot

Op het moment van schrijven kunnen we eigenlijk niet eens van concurrentie spreken als het over Bitcoin en Ethereum gaat.

De marktwaarde van Bitcoin is driemaal groter dan die van Ethereum, met 1,39 biljoen dollar versus de 432 miljard dollar van Ethereum. Natuurlijk is die market cap gigantisch, maar Ethereum moet eerst maar eens laten zien dat het Solana van zich af kan houden, voordat het een serieuze poging denkt te wagen om Bitcoin van de troon te stoten.

Solana komt met zijn 90 miljard dollar aan market cap ook steeds dichterbij en is momenteel razend populair onder mensen die handelen in memecoins.

Dat kan uiteindelijk ook weer leiden tot de start van nieuwe projecten op Solana. Zo is de dominantie van Ethereum in de wereld van smart contract blockchains op dit moment ook allesbehalve gegarandeerd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?