Bitcoin Nieuws, Ethereum Nieuws

Topanalist waarschuwt voor ‘diepere dalingen’ Bitcoin en Ethereum

Als we de populaire pseudonieme handelaar Bluntz mogen geloven, dan is er een kans dat Bitcoin en Ethereum diepere dalen zullen opzoeken. Eerder deze week voorspelde hij nog dat Bitcoin op korte termijn een nieuw hoogtepunt voor 2023 in de boeken zou zetten. Dat is echter niet gelukt. Sterker nog, we zijn sindsdien behoorlijk weggezakt.

‘Crypto is dood in de Verenigde Staten’

Op dinsdag voorspelde Bluntz nog dat Bitcoin binnen 24 tot 36 uur de koers van 31.000 dollar weer zou doorkruisen. Dat is echter niet gelukt, want op het moment van schrijven handelt de digitale munt net boven de 27.000 dollar.

Daarmee staat Bitcoin ongeveer 10 procent lager dan een week geleden. “Ik heb wat verliezen gepakt en een hoop posities gesloten, maar het voelt alsof er een gewicht van mijn schouders is gevallen”, aldus Bluntz.

Volgens de analist zijn de koerswinsten van verschillende altcoins van deze maand zogenaamde bearmarkt rally’s geweest. Dat betekent dat hij ze ziet als kortstondige oplevingen binnen een grotere neerwaartse trend.

Wat dat betreft geeft Bluntz dus aan dat hij vanaf nu weer dalingen verwacht voor de koersen. Dat zou jammer zijn, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat het bullish momentum van Bitcoin helemaal verdwenen is.

Elliot Wave Theory

Bluntz leunt voor zijn voorspellingen op de zogenaamde Elliot Wave Theory, een beroemde theorie binnen de technische analyse. Die theorie stelt op basis van de psychologie van de massa dat de koersen van financiële assets zich altijd in bepaalde golven voortbewegen.

Over het algemeen klopt dat, want zelfs in een bullmarkt stijgt een asset niet aan een stuk door. Vaak zie je dat er een opleving is, waarna een deel uitstapt en verkoopt.

Bluntz denkt dat de korte opleving van verschillende altcoins van de afgelopen tijd weleens een “b-golf” geweest kan zijn, die vaak wordt opgevolgd door een diepere daling in een c-golf.

Wat dat betreft lijkt het erop dat vooral altcoins de riemen vast mogen maken de komende periode. Al zat Bluntz er eerder deze week ook naast met zijn voorspelling over de nieuwe hoogtepunten voor Bitcoin in 2023.

Bitcoin nieuws

Transactiekosten Bitcoin en Ethereum vallen omlaag
Bitcoin kan dit jaar met 150 procent stijgen
Is dit een goed moment om Bitcoin te kopen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren