faillissement
Bitcoin

Topanalist waarschuwt voor einde van de crypto bullmarkt

The Flow Horse, een populaire analist op Twitter, ziet momenteel even niet waar het kapitaal vandaan moet komen om de bullmarkt van Bitcoin en crypto een vervolg te geven. De markt is volgens hem oververhit en er is een gebrek aan nieuwe liquiditeit.

Om die reden verwacht hij dat Bitcoin in ieder geval tot de halving problemen zal kennen om verder te stijgen.

Problemen tot de halving?

De halving van Bitcoin, het moment waarop de blokbeloning voor miners halveert, staat voor 20 april op het programma. Volgens The Flow Horse kan de koers in ieder geval tot dat moment wat problemen ervaren vanwege een gebrek aan liquiditeit.

“Snelle gedachten: hoe dichter we bij de halving komen, hoe meer risico ik van tafel wil halen op de korte termijn. Vrijwel iedereen kijkt naar deze structuur en wacht op dezelfde beweging, wat meestal juist het tegenovergestelde oplevert.

De Funding Rates stijgen niet meer, wat voor mij een signaal is dat er te weinig kapitaal in de markt zit voor verdere stijgingen”, aldus The Flow Horse.

Ook denkt hij dat er sprake is van een nauwe correlatie tussen de koersactie van aandelen en crypto. Iedere koersbeweging in crypto zal waarschijnlijk overeenkomen met die in aandelen.

Uiteindelijk krijgt de bullmarkt een vervolg

Hoewel Bitcoin momenteel moeite heeft om de weg omhoog te hervatten, ziet Rekt Capital voor de lange termijn nog altijd kansen voor de digitale munt.

Zolang Bitcoin er op de weekgrafiek in slaagt om boven de 69.000 dollar te sluiten blijft de opwaartse trend volgens hem in tact.

“Bitcoin wordt sterk afgewezen bij de blauwe lijn op 71.300 dollar. Maar de oude all-time high blijft een steun (zwarte lijn in de grafiek). Zolang de oude all-time high in leven blijft, consolideert Bitcoin tussen die niveaus”, aldus Rekt Capital.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin met zijn 69.400 dollar weer boven de oude all-time high en hoeven we ons dus blijkbaar weinig tot geen zorgen te maken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?