Bitcoin analyse
Bitcoin

Crypto analist ziet 2 zeer positieve indicatoren voor Bitcoin

Twee cruciale indicatoren voor Bitcoin zijn afgekoeld en dat kan volgens Reflexivity Research oprichter Will Clemente weleens heel bullish zijn voor de digitale munt. Het gaat om de funding rate en de 3-maands basisrente op jaarbasis. “Het lijkt erop dat we consolideren voor de volgende opwaartse koersbeweging”, zo vertelt Clemente op Twitter.

Bullish voor Bitcoin

De funding rate van Bitcoin wordt vaak gebruikt om het algemene sentiment van handelaren te peilen. In principe geeft de funding rate aan wat het kost om posities te openen op Bitcoin met geleend geld.

Als veel handelaren long-posities openen op Bitcoin (waarmee ze gokken op koersstijgingen), dan wordt de funding rate positief en meestal is dat een indicatie dat het vertrouwen in Bitcoin toeneemt.

Op het moment van schrijven is de funding rate 0,0091% terwijl deze op 4 mei nog binnenkwam op -0,0050%.

“Dit klinkt als stilte voor de storm”, zegt de pseudonieme analist Crypto Empire met enig gevoel voor ironie. “Dat de funding rates zo laag blijven, terwijl Bitcoin omhoog schiet, maakt mij extreem bullish”, vertelt ook de pseudonieme Mister Crypto.

Futures-handelaren zijn nog altijd bearish op Bitcoin

Waar de funding rates op dit moment al voorzichtig positief zijn, zien we bij de liquidatie-data een ander verhaal. Daar zijn de meeste futures-handelaren nog bearish en verwachten ze op de korte termijn koersdalingen van Bitcoin.

Een stijging van 3,5% naar het niveau van 65.000 dollar zou 1,36 miljard dollar aan shortposities liquideren, terwijl een daling van 3,5% naar 60.500 dollar slechts 650 miljoen dollar aan long-posities de kop zou kosten.

Ondertussen merken sommige analisten ook op dat de basisrente op jaarbasis voor Bitcoin is toegenomen naar de top van zijn neutrale range van 5-10% op grote beurzen als Binance, OKX en Deribit.

De basisrente op jaarbasis is een manier om het kostenverschil tussen een Bitcoin futures contract en de marktprijs van Bitcoin te meten. Over het algemeen zijn percentages boven de 10% bullish.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?