Regulatie Nieuws

Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd

De Nederlandse autoriteiten hebben een ontwikkelaar gearresteerd waarvan gedacht wordt dat hij betrokken is bij het witwassen van geld via de cryptomixservice genaamd Tornado Cash.

29-jarige man aangehouden

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (ofwel de FIOD) is in Nederland verantwoordelijk voor de opsporing van financiële misdrijven. Zij hebben een 29-jarige man in Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij Tornado Cash en het witwassen van geld via deze service.

Zo zou de man volgens de inlichtingendienst betrokken geweest bij het faciliteren van criminele financiële stromen en het witwassen van geld via de gedecentraliseerde Ethereum (ETH)-mixer Tornado Cash.

Het zou volgens de FIOD kunnen dat er in Nederland meerdere arrestaties gedaan zullen worden omtrent dit onderwerp. Dit is echter geen garantie dat dit ook gaat gebeuren.

Tornado Cash onder vuur

De crypto-mixservice van Tornado Cash werd regelmatig gebruikt om vaak grootschalige criminele geldstromen te verbergen. De sporen van gestolen fondsen kunnen met de mixservice beter verborgen worden. De criminele geldstromen wordt door de FIOD-aankondiging als volgende omschreven:

Deze omvatten fondsen die zijn gestolen door hacks door een groep waarvan wordt aangenomen dat ze geassocieerd zijn met Noord-Korea. Tornado Cash begon in 2019 en heeft volgens FACT sindsdien een omzet behaald van minstens 7 miljard dollar.

De Tornado Cash service is sinds kort onder vuur, nadat het Amerikaanse ministerie tientallen Tornado Cash-adressen op de lijst met sancties plaatste. Door deze sancties werd het voor Amerikaanse personen en entiteiten illegaal om te communiceren met de slimme contractadressen van Tornado Cash. Deze sancties voor opzettelijke niet-naleving kunnen variëren van boetes van $50.000 tot $10.000.000 én 10 tot 30 jaar gevangenisstraf.

Regulatie nieuws

De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt
Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto
CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten