Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Totale hoeveelheid Ethereum (ETH) vergrendeld in DeFi-apps bereikt nieuw record

De totale hoeveelheid aan Ethereum (ETH) dat is vergrendeld in gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties heeft een nieuw record bereikt. Momenteel zitten er meer dan 2,4 miljoen ETH ($447 miljoen, circa €405 miljoen) in deze applicaties.


Overtreffen voorgaande record

Defi Pulse is een trackingplatform voor gedecentraliseerde financiële apps. Zij hebben resultaten naar buiten gebracht over de hoeveelheid BTC, ETH en Dai in gedecentraliseerde financiële apps. Uit deze resultaten blijkt dat de USD-totale waarde van deze cryptocurrencies in deze gedecentraliseerde financiële apps de $660 miljoen (circa €600 miljoen) overschrijdt.

Het record stond hiervoor op 2,332 miljoen Ethereum. Hierdoor heeft het nieuwe record van 2,4 miljoen dit record net verbroken. Het voorgaande record werd in april 2019 bereikt en heeft ongeveer 6 maanden stand weten te houden.


Maker (MKR) en kredietproducten

Het grootste gedeelte ($347 miljoen van de $660 miljoen, circa 53%) van de vergrendelde Ethereum op de DeFi-markt gaat naar Maker (MKR) en haar kredietproducten.

Via het platform van Maker kan de stablecoin Dai worden gebruikt als onderpand tegen de gemaakte schulden. Deze schulden worden gegenereert doordat gebruikers hun ETH vastzetten.

De use case ‘Kredietlening’ lijkt momenteel de meest populaire en beste optie voor DeFi. Zo is er voor bijna $500 miljoen (circa €453 miljoen) opgeslagen in dit type applicaties. Of dit daadwerkelijk ook de beste use case lijkt te zijn moet in de toekomst nog blijken.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten