Tron TRX symbol. Trade with cryptocurrency, digital and virtual money, banking with mobile phone concept. Business workspace, table top view
Altcoin

Tron haalt Ethereum bijna in op belangrijke statistiek

Tron is een project dat met name tijdens de bullrun van 2017 furore maakte. Daarna raakte Tron (TRX) een beetje in de vergetelheid, maar nu staan er toch weer interessante dingen te gebeuren op de blockchain van het project. Zo is het langzaam maar zeker marktaandeel aan het winnen op het gebied van stablecoins.

Inmiddels heeft Tron 37,55 procent van de markt voor stablecoins in handen en hoeft het alleen Ethereum met 51,82 procent nog voor zich te dulden.

Gaat Tron straks Ethereum voorbij?

Het kan best zijn dat Tron op termijn Ethereum voorbijschiet op dit vlak. Waarom? Omdat de transactiekosten op Tron een stuk lager zijn dan op Ethereum.

Dat gaat natuurlijk ten koste van een stukje decentralisatie, maar dat maakt voor veel mensen die stablecoins gebruiken niet uit. Om die reden wordt het extra interessant om naar de ontwikkeling van dit soort Ethereum-concurrenten te kijken.

Om die reden wordt Tron nu een steeds populairdere blockchain voor het verwerken van Tether (USDT) transacties. Qua market cap heeft Tron echter nog een hoop terrein te winnen op Ethereum.

Momenteel staat het op plek 10 op CoinMarketCap met een marktwaarde van 9,41 miljard dollar. Terwijl Ethereum een market cap van 247,4 miljard dollar heeft. Wat dat betreft kom Tron nog niet in de buurt van Ethereum.

Interessante tijden op komst

Het jaar 2024 belooft hoe dan ook een interessante periode te worden voor de markt.

We krijgen aan het begin van het jaar hopelijk de eerste Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten, die de potentie heeft om een nieuwe bullmarkt te starten.

Vervolgens komt er natuurlijk de volgende Bitcoin Halving in april 2024 en krijgen we waarschijnlijk in juni 2024 de eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank.

Dat zijn stuk voor stuk ontwikkelingen die kunnen bijdragen aan flinke koersstijgingen voor de markt. Ware het niet dat een recessie ook nog roet in het eten kan gooien.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Tron of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Ontdek Nu: Welke crypto schoot 2.000% omhoog in slechts 1,5 maand?
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Worldcoin kondigt $5 miljoen subsidieprogramma ‘Wave0’ aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers