Tron (TRX)
Altcoin

Tron vecht terug: “SEC bemoeit zich onterecht met buitenlandse activiteiten”

Tron haalt keihard uit naar een aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en vecht deze aan. De stichting achter de blockchain verzoekt een federale rechtbank in New York om de tegen hen aangespannen zaak te seponeren, omdat de SEC zich volgens hen onterecht bemoeit met activiteiten die buiten de Verenigde Staten plaatsvinden.

Meer en meer begint de crypto-industrie terug te slaan naar de machtige financiële waakhond van de Verenigde Staten.

Tron vecht SEC-aanklacht aan

In een motie tot afwijzing die op 28 maart werd ingediend, stelt de Tron Foundation dat de SEC “geen wereldwijde toezichthouder” is. De poging van de SEC om Amerikaanse wetgeving op effecten toe te passen op “voornamelijk buitenlandse activiteiten” gaat volgens Tron “veel te ver.”

Vorig jaar maart klaagde de SEC de Tron Foundation, het achter BitTorrent zittende platform The BitTorrent Foundation en diens Amerikaanse moederbedrijf Rainberry Inc. aan. Tron had de twee laatstgenoemden in 2018 overgenomen. De SEC beschuldigde Tron ervan dat de verkoop van Tron- en BitTorrent (BTT) tokens een ongeregistreerde effectenaanbieding was.

Dat is vrijwel dezelfde aanklacht die de SEC tegen Ripple indiende en die zaak verloor het uiteindelijk grotendeels.

Tron betwist SEC-bevoegdheid in tokenzaak

Tron, gevestigd in Singapore, stelt in zijn motie dat de zaak van de SEC zich richt op “aanbiedingen van digitale tegoeden aan buitenlandse kopers op wereldwijde platforms,” waarvoor de SEC geen bevoegdheid heeft.

Tron beweert dat de tokens “volledig in het buitenland” werden verkocht en dat er maatregelen zijn genomen om de Amerikaanse markt te vermijden. De SEC zou volgens Tron ook niet stellen dat de tokens “in eerste instantie aan Amerikaanse ingezetenen werden aangeboden of verkocht.”

Tron noemt de claim van de SEC dat latere secundaire verkopen van tokens “op een Amerikaans platform dat wereldwijd gebruikers bedient” ongeregistreerde Amerikaanse effecten waren, “op zijn best zwak.”

Gemarkeerd uittreksel van de motie van Tron en Sun om te verwerpen. Bron: CourtListener 

Zelfs als de SEC wel bevoegdheid zou hebben, dan vallen de tokens volgens Tron niet onder de Amerikaanse definitie van beleggingscontracten op basis van de Howey-test.

Andere argumenten van Tron

Naast het betwisten van de bevoegdheid van de SEC, voert Tron nog een aantal andere argumenten op. Zo zou de SEC nagelaten hebben om “concrete feiten uiteen te zetten die de rol van elke gedaagde in elke claim duidelijk maken.” In plaats daarvan zou de SEC zich volgens Tron beroepen op “algemeenheden en conclusies om haar toch al dunne, vaak onduidelijke claims te ondersteunen.”

Tron stelt ook dat de zaak afgewezen moet worden op basis van de ‘major questions doctrine’ van het Hooggerechtshof. Deze doctrine houdt in dat het de wetgever is die wetten vaststelt en niet de toezichthouder. Ook andere cryptobedrijven, waaronder Kraken en Coinbase, hebben zich op deze doctrine beroepen in pogingen om SEC-aanklachten te laten afwijzen.

De SEC heeft twee weken de tijd om te reageren op de motie van Tron.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Tron of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

SEC start zaak tegen Uniswap, wat kunnen we verwachten?
Crypto analisten voorspellen snelle start van nieuw Altcoin seizoen
Worldcoin bereikt 10 miljoen gebruikers en 70 miljoen transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging