Exchange Nieuws

Trust Wallet Token stijgt met 47%, zelfbewaring blijkt een oplossing

Te midden van de ineenstorting van de crypto-exchange FTX, is de token die de Trust Wallet aandrijft enorm gestegen, omdat exchanges door klanten ontvlucht worden.

Het gebruik van eigen wallets

Gebruikers vluchten weg van exchanges en wenden zich tot eigen wallets. Dit komt mede door de ineenstorting van de exchange FTX. Eén wallet in het bijzonder, en het bijbehorende token, lijken de vruchten te plukken.

TWT, het native token achter de Trust-wallet, een crypto-wallet voor zelfbewaring, heeft de afgelopen 24 uur 47% winst geboekt. De bezitters van deze tokens krijgen kortingen op aankopen in de app. Daarnaast kunnen zij ook stemmen op voorgestelde wijzigingen in de wallet.

Momenteel handelt TWT rond de $2,40 per stuk. Op een wekelijkse basis heeft TWT bijna 100% aan waarde gewonnen. Het dagelijkse handelsvolume van TWT is de afgelopen 24 uur ook met 175% gestegen tot circa $70 miljoen. Met een marktkapitalisatie van iets meer dan $849 miljoen is TWT op dit moment de 45e grootste cryptocurrency.

Changpeng Zhao (CZ), de CEO van de cryptocurrency exchange Binance, heeft zijn gebruikers ertoe aan gezet een eigen wallet te gebruiken. Zijn acties wakkerde de rally van het token aan. Binance heeft Trust Wallet in 2018 overgenomen.

Een adres van een eigen crypto-wallet wordt bewaakt door een privésleutel (of) een wachtwoord, met daarop informatie die nodig is om transacties uit te voeren. Iedereen met toegang tot de privésleutels van een wallet kan geld in de wallet verplaatsen.

Omgekeerd, op gecentraliseerde exchanges zoals Binance, Coinbase en FTX, wordt deze informatie opgeslagen op de exchanges, waardoor ze namens u transacties kunnen uitvoeren.

Ineenstorting van FTX

Te midden van de ondergang van FTX vluchtten crypto investeerders weg van exchanges.

Volgens gegevens van Coinglass daalde het aantal Bitcoin op gecentraliseerde exchanges met 10% van 2,11 miljoen op 7 november tot net boven de 1,9 miljoen vandaag.

De daling van de hoeveelheid wijst op een verminderd vertrouwen van beleggers in gecentraliseerde exchanges. Het sentiment voor eigen wallets neemt ook toe op Twitter.

De populaire gedecentraliseerde exchange Uniswap, Polygon’s mede-oprichter Sandeep Nailwal, Shapeshift’s oprichter Erik Vorhees en vele anderen hebben de afgelopen dagen hun steun uitgesproken voor eigen wallets.

Niet alleen Trust Wallet, maar ook een andere token van een eigen wallet provider, SafePal (SFP), is de afgelopen 24 uur met 27% gestegen. Zij lijken goed mee te profiteren van de door Binance aangewakkerde rally.

Exchange nieuws

Kraken CEO: Binance Proof-of-Reserves is zinloos zonder de schulden te laten zien
Amazon gaat serie maken over de val van crypto beurs FTX
Binance wijst 1 miljard dollar toe aan crypto-herstelfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten