Bitcoin

Tsjechische nationale bank bereid wet voor om fysieke Bitcoins ‘coins’ te noemen

De nationale bank in Tsjechië heeft een waarschuwing gestuurd aan de Bitcoin (BTC) vriendelijke crypto-beweging ‘Paralelní Polis’ in het land. Zij hebben een waarschuwing ontvangen voor het uitgeven van een eigen digitale munt.


Bezwaar tegen Paralelní Polis

De Tsjechische Nationale Bank heeft bezwaar gemaakt tegen Paralelní Polis die de term ‘coin’ oftewel munt gebruikt om zilveren herdenkingspenningen te beschrijven. De groep was van plan om zo’n dergelijke munt op te zetten.

Dit mag echter niet zomaar in het land: in 2018 ontving de nationale bank van Tsjechië namelijk het alleenrecht op het woord ‘munt’. Om deze reden heeft de bank dan ook een waarschuwing gestuurd aan de crypto-beweging. De bank heeft een zogenoemde monopolie op het woord in het land.


Volkomen onzinnig

Volgens een vertegenwoordiger van de crypto-beweging is deze waarschuwing volkomen onzinnig. “We noemen de munt een munt” aldus de vertegenwoordiger.

De Tsjechische overheid heeft onlangs nog hun kijk op cryptocurrency aangescherpt. Zo moeten bedrijven die actief zijn in de cryptocurrency-wereld nu officieel hun activiteiten registreren en aan strenge eisen voldoen. Registreren deze bedrijven zich niet, dan kunnen zij worden beboet tot ongeveer $20.000 (€18.000).


Paralelní Polis

De crypto-groep Paralelní Polis is een bekende Bitcoin-entiteit in de Tsjechische hoofdstad. Hiernaast beschikt de groep over meerdere crypto-vriendelijke faciliteiten als een café dat BTC-betalingen accepteert.

Hun nieuwe initiatief van de zilveren munt, wouden zij koppelen aan een nominale waarde van 0,01 BTC, via een partnerschap tussen Paralelní Polis en BitNotes.

Naar verluidt zou elke munt een afbeelding hebben van één van de drie figuren die belangrijk zijn binnen en buiten de crypto-industrie, namelijk Ross Ulbricht, Julian Assange en Aron Swartz.

Het project brengt naar verluidt hulde aan mensen die in opstand zijn gekomen tegen het reguliere systeem en wie daadwerkelijk een bijdrage heeft geleverd aan internetvrijheid.


Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85