Bitcoin Nieuws

Turkse inwoners Googelen massaal naar ‘Bitcoin’ nadat waarde van lira crasht

Het aantal zoekopdrachten naar ‘Bitcoin’ in Turkije explodeerden nadat bekend was geworden dat de waarde van de Turkse lira met 14 procent is gedaald.


Daling van de Turkse lira

Google-zoekopdrachten in Turkije naar Bitcoin explodeerden dus in de afgelopen 24 uur. De oorzaak was de daling van de Turkse lira met 14% na het ontslag van een gouverneur van de centrale bank. Volgens gegevens van Google Trends steeg het aantal zoekopdrachten naar Bitcoin met 566% in de uren na het nieuws over de lira.

7-daagse interesse grafiek zoekwoord ‘Bitcoin’ in Turkije – Bron: Google Trends

De waarde van de lira daalde snel nadat de Turkse president Erdogan de gouverneur van de centrale bank van het land had ontslagen. De voormalige gouverneur Naci Agbal had de lira uit historische dieptepunten gehaald. Hij deed dit deels door de rente te verhogen om de inflatie te bestrijden. Zijn abrupte verwijdering zou binnenlandse en buitenlandse investeerders hebben geschokt, meldt BBC News.

De Turkse lira steeg alleen al sinds begin 2021 met een vijfde van zijn waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De recente daling werd veroorzaakt door bezorgdheid dat de vooruitgang van Naci Agbal ongedaan zou kunnen worden gemaakt. Er wordt namelijk verwacht dat de nieuwe gouverneur, Şahap Kavcıoğlu, een bankier en politicus, zich zou verzetten tegen het gebruik van hoge rentetarieven om de inflatie te bestrijden.

De stijging van het aantal Bitcoin-zoekopdrachten door Turkse burgers is tot nu toe een all-time high. Het is bijna het dubbele van het aantal zoekopdrachten tijdens de bull-run van 2017-2018.


Regelgeving crypto specificeren

Het zijn niet alleen Turkse burgers die met een frisse blik naar cryptocurrencies kijken. Begin maart kondigde het Turkse ministerie van Financiën aan dat het zou samenwerken met de centrale bank. Ze willen in samenwerking met regelgevende instanties duidelijke richtlijnen vaststellen met betrekking tot het gebruik van crypto.

Het ministerie kondigde een tijd geleden het volgende aan:

“We delen de toenemende bezorgdheid over crypto met de rest van de wereld. De ontwikkelingen en de staat van crypto in Turkije worden nauwlettend gevolgd door ons ministerie.”

Bitcoin nieuws

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten