Nieuws, Trending

Turkse Lira crasht, laat zien dat Bitcoin helemaal niet zo volatiel is

Dit is het gesprek van de dag: De turkse Lira crasht en verliest enorm veel waarde. Volgens Bloomberg laat dit zien dat Bitcoin (BTC) minder bewegelijk kan zijn dan ‘echte’ valuta’s. 

Turkse Lira is beweeglijker dan Bitcoin

Bloomberg schrijft met grote koppen: “Turkse Lira crash zorgt ervoor dat Lira volatieler is dan Bitcoin”. Volgens Bloomberg laat de Turkse Lira crash zien dat de devaluatie van de nationale valuta nog beweeglijker kan zijn dan dat van een cryptocurrency. “De 10 daagse waarde schommelingen in de Lira zijn nu hoger dan die van de Bitcoin.” Turkije heeft dan ook de interesse van haar burgers in Bitcoin snel zien toenemen sinds de crash van de Lira. De Turkse nationale valuta is sinds januari namelijk al gehalveerd ten opzichte van de dollar.

Steeds meer mensen in Turkije kopen Bitcoins

Volgens gegevens van het programma ‘Google Trends’ is de interesse in de grootste digitale valuta al enorm toegenomen. Lokale crypto exchanges zien de volumes dan ook al met meer dan 150 procent toenemen.   Toch is het niet een zekere investering voor de Turkse inwoners. De status van cryptocurrencies in Turkije is namelijk onzeker. De officiële houding van Turkije is namelijk negatief tegenover de Bitcoin. Volgens Turkije gaat de Bitcoin niet samen met de islam. Toch blijven de lokale crypto exchanges bankondersteuning ontvangen van de overheid.

Crypto prijzen liggen enorm hoog in Turkije

Cryptocurrencies zijn dus in trek. De Lokale crypto exchanges verkopen Bitcoins dan ook al voor $500 dollar hoger dan buitenlandse crypto exchanges. Als de situatie van de Turkse Lira niet verbetert kan deze trend zich voortzetten zeggen analisten.