Binance, exchange
Stablecoin

TUSD volume compleet door het dak dankzij Binance?

Op het moment van schrijven is True USD (TUSD) de nummer 31 cryptocurrency op CoinMarketCap, maar daar kan snel verandering in komen als Binance zijn plannen doorzet. In een persverklaring van 30 mei laat Binance weten dat het drie nieuwe handelsparen introduceert voor TUSD.

Het gaat om een handelspaar met Litecoin (LTC), Cardano (ADA) en Binance USD (BUSD).

Waarom BUSD?

De enige verrassing in dit rijtje is het handelspaar met BUSD. Ergens is het een vreemd idee om twee stablecoins met elkaar te linken en we weten natuurlijk allemaal dat Paxos geen nieuwe BUSD meer op de markt mag brengen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het is dus een kwestie van tijd voordat BUSD compleet uit de roulatie is en het niet meer mogelijk is om de stablecoin te krijgen of te gebruiken. Langzaam maar zeker daalt de market cap van de stablecoin.

Dat komt omdat mensen de munt nog wel kunnen inwisselen voor Amerikaanse dollars, maar geen nieuwe meer kunnen creëren. Maar wellicht heeft Binance nog wilde plannen met BUSD en zien ze een mogelijkheid om de munt weer nieuw leven in te blazen, dat is natuurlijk een mogelijkheid.

ADA en LTC

De keuze om handelsparen met Cardano en Litecoin te introduceren lijkt meer logisch. Wat Litecoin betreft zit de volgende halving in de pijplijn, waardoor het mogelijk is dat er de komende maanden wat hype rondom het project ontstaat.

Die halving staat voor augustus 2023 op de planning. Dat is dus nog een paar maandjes wachten. Wat Cardano betreft is het volume behoorlijk gestegen, wat vooral lijkt te komen door de introductie van zkEVM.

Dat laatste is een manier om sneller en goedkoper transacties op Cardano te doen. Het is een stukje technologie dat populair is en mensen blijkbaar veel vertrouwen geeft in de toekomst van het smart contract platform.

Stablecoin nieuws

Noodfonds Binance van $1 miljard goed voor 3% van alle USDC
Tether CEO: Concurrentie in stablecoins cruciaal voor serieuze gesprekken met toezichthouders
Circle breidt ondersteuning uit voor USD Coin naar zkSync-platform
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving